PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sobota, 8. oktober 2011, ob 0. uri

Svetovni pokal, Boulder - VSEH PET v polfinalu

Danes, 8. oktobra, se je s kvalifikacijami začela tekma svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti v ameriškem Boulderju. Vseh pet naših tekmovalcev na tokratni tekmi SP se je uvrstilo v jutrišnji polfinale, Mina Markovič in Maja Vidmar pa si po kvalifikacijah delita prvo mesto.
Slovenske barve na tekmi v težavnosti v Boulderju zastopajo naši najboljši: Mina Markovič, Maja Vidmar, Klemen Bečan, Domen Škofic in Jure Raztresen.

Selektor slovenske članske reprezentance Simon Margon nam je o uspešnih ženskih kvalifikacijah sporočil: »Mina in Maja si delita 1. mesto, obe smeri pa je poleg njiju preplezalo še 9 tekmovalk. V precej lahkih ženskih kvalifikacijah nismo videli pravega razmerja moči. Čeprav je svetovna prvakinja Angela Eiter trenutno na 20. mestu, sem prepričan, da se bodo rezultati že po polfinalu precej premešali.«

Moške kvalifikacije so bile tokrat precej težje. »Obe smeri je uspelo preplezati le Sachiju Ammi. Najboljši Slovenec je tokrat Jure Raztresen, ki se je z dvema zelo solidnima nastopoma uvrstil na 10. mesto. Tudi Domen je bil po prvi smeri na 10. mestu, vendar se mu nastop v drugi ni ravno posrečil in je kvalifikacije končal na 17. mestu. Tokrat je imel Klemen nekoliko slabši dan in je z dvema relativno slabima nastopoma pristal na 19. mestu, kar mu bo prav gotovo še kako dobra motivacija, da v jutrišnjem polfinalu napade iz ozadja,« je razložil selektor Margon in vzpodbudno pogledal na jutrišnji polfinalni del tekme.

Na srečo je tokrat tekmovanje v dvorani, saj tekmo v Boulderju spremlja dež in slabo vreme, po okoliških hribih pa že sneži.

Mina_Markovic_SP_Boulder_kvalif.2011_fotoS.Margon__800x600_
Tako kot Maja je tudi Mina brez težav opravila s kvalifikacijami, foto Simon Margon

V jutrišnjem polfinalu (ob 12. uri po lokalnem času/ ob 20. uri po slovenskem) se bo pomerilo najboljših 26 tekmovalcev in 26 tekmovalk.

Finale pa se začne ob 19. uri po lokalnem oz. ob 3. uri zjutraj (10. oktobra) po slovenskem času.

Prenos polfinala in finala tekme SP V ŽIVO bo kot običajno na spletni IFSC TV.

REZULTATI KVALIFIKACIJ

ženske (Vir: IFSC) (po abecednem vrstnem redu priimka)
1. Caroline CIAVALDINI, FRA
1. Sasha DIGIULIAN, ZDA
1. Charlotte DURIF, FRA
1. Johanna ERNST, AVT
1. Mina MARKOVIČ, SLO
1. Akiyo NOGUCHI, JAP
1. Momoka ODA, JAP
1. Risa OTA, JAP
1. Katharina POSCH, AVT
1. Christine SCHRANZ, AVT
1. Maja VIDMAR, SLO

moški (Vir: IFSC)
1. Sachi Amma, JAP
2. Jakob Schubert, AVT
3. Ramón Julian Puigblanque, ŠPA
10. Jure Raztresen, SLO
17. Domen Škofic
19. Klemen Bečan

Zdenka Mihelič
-----------------------------------
Predhodna novica:
Svetovni pokal, Boulder - ekipa že v Ameriki

 

https://www.pzs.si/novice.php?pid=6296 16. 10. 2021