PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 10. oktober 2011, ob 0. uri

Svetovni pokal, Boulder - Mina in Maja v finale

V nedeljo, 9. oktobra, je polfinalni boj tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti v ameriškem Boulderju dal nove finaliste. V finale sta se od naših prebili Mina Markovič in Maja Vidmar, od fantov to ni uspelo nobenemu.
»Do vrha ženske polfinalne smeri sta prišli le Mina in Avstrijka Johana Ernst. Z nekaj manjšimi napakami je Maja padla tik pod vrhom smeri in se uvrstila na trenutno 4. mesto,« je obrazložil selektor članske reprezentance Simon Margon.

Pri fantih se nobenemu ni izšlo po načrtih. »Mladinca Domen in Jure sta kljub dobri pripravljenosti odplezala nekoliko zadržano. Jure je s 13. mestom dosegel svoj drugi najboljši rezultat na tekmah svetovnega pokala, Domen pa je končal na 17. mestu. Klemen je zopet odplezal nepričakovano slabo in se uvrstil na 22. mesto,« je po tekmi dejal selektor Margon.

V polfinalu se je v smer podalo najboljših 26 tekmovalcev in 26 tekmovalk. Tokrat se je vseh pet slovenskih reprezentantov iz kvalifikacij uvrstilo v polfinale. V polfinalu so se zavzeto spoprijeli s smermi, a le Mini in Maji je uspel tudi preboj med najboljših osem, kolikor se jih bo pomerilo v finalu.

maja_polf_Boulder_fotoSimon_Margon2011_800x600_
Maja Vidmar, foto Simon Margon
 V moški konkurenci je bil najboljši Japonec Sachi Amma, za katerega se zdi, da bo končno prekinil zmagovalni niz Avstrijca Jakoba Schuberta. V finalno smer bosta naši reprezentantki Maja Vidmar in Mina Markovič, ki je po petih tekmah SP v težavnosti vodilna v skupnem seštevku (tri tekme je zmagala, po enkrat je bila druga in tretja), vstopili kot četrta in predzadnja (Mina).

Finale pa se začne ob 19. uri po lokalnem oz. ob 3. uri zjutraj (10. oktobra) po slovenskem času.
Prenos finala SP V ŽIVO bo kot običajno na spletni IFSC TV.


REZULTATI PO POLFINALU (nastopilo 26 najboljših v kategoriji; v finale gre prvih 8)

ženske (Vir: IFSC)
1. Johanna Ernst, AVT
2. Mina MARKOVIČ, SLO
3. Momoka ODA, JAP
4. Charlotte DURIF, FRA
4. Maja VIDMAR, SLO

moški (Vir: IFSC)
1. Sachi Amma, JAP
2. Ramón Julian Puigblanque, ŠPA
2. Sean MCCOLL, KAN
2. Jakob Schubert, AVT
13. Jure Raztresen, SLO
17. Domen Škofic
22. Klemen Bečan

Zdenka Mihelič
-----------------------------------

Predhodni novici:
Svetovni pokal, Boulder - VSEH PET v polfinalu
Svetovni pokal, Boulder - ekipa že v Ameriki

 

https://www.pzs.si/novice.php?pid=6300 24. 10. 2021