PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 17. oktober 2011, ob 0. uri

Zaključek akcije Očistimo slovenske gore

V soboto, 15. oktobra 2011, je bil v športnem centru Triglav Pokljuka zaključek letošnje vseslovenske ekološke akcije Očistimo naše gore in planine.
V sončnem in v začetku mrzlem jesenskem jutru so se ob 9. uri zbrali udeleženci zaključne prireditve akcije Očistimo naše gore in planine. V športnem centru so jih čakale eko vrečke in rokavice. Nato so se razkropili po celotnem področju Rudnega polja in pokljuške planote. Tako so ob koncu planinske sezone in zaključku akcije številni navzoči iz različnih koncev Slovenije še enkrat dokazali odgovoren odnos do varovanja okolja. Prišli so z zavestjo, da so dodali še en droben kamenček k temu, da bodo v neokrnjeni lepoti gorske narave uživali tudi prihodnji rodovi.

Ob 13. uri je sledila še zaključna slovesnost. Vse navzoče sta pozdravila pobudnik akcije Tone Fornezzi - Tof in nato še predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Matjaž Rakovec. Oceno celotne akcije sta podala tudi direktor Triglavskega narodnega parka mag. Martin Šolar in podpredsednik Planinske zveze Slovenije Tone Tomše. Prireditev je popestril harmonikarski virtuoz Miha Debevec. Po zaključku programa je vsak udeleženec prejel toplo enolončnico in čaj. Za najbolj nenavadno smet oziroma odpadek, najden na območju Pokljuke so bile podeljene tudi posebne nagrade.

Ocistimo_gore_15.10.11_Pred_pri_etkom_prireditve_fotoTomse__800x600_ Ocistimo_gore_Nastop_harmonikarja_Mihe_Debevca_fotoT.Tomse__800x600_
Nastop harmonikarja Mihe Debevca
Ocistimo_gore_Nagovor_preds.uprave_Zav.Triglav_Matjaza_Rakovca_fotoTomse__800x600_
Vse zbrane je nagovoril tudi predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Matjaž Rakovec
Ocistimo_gore_15.10.11_Tone_Fornezzi_Tof_in_Matjaz_Rakovec_fotoT.Tomse__800x600_
Predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Matjaž Rakovec in pobudnik akcije Tone Fornezzi Tof

Besedilo in fotografije Tone Tomše

https://www.pzs.si/novice.php?pid=6323 22. 7. 2024