PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sobota, 18. februar 2012, ob 0. uri

3. Humarjev memorial, zmagovalca Kosičeva in Matevž Vukotič

Danes, 18. februarja 2012, je v Mlačci pri Mojstrani potekal že tretji Humarjev memorial, ki je v tekmovalnem delu štela tudi za Slovenski pokal v tekmovalnem lednem plezanju 2012. Ponovno sta bila nepremagljiva Matevž Vukotič in Tjaša Kosič.

Tekmo, ki jo v spomin alpinistu Tomažu Humarju, prijatelju in članu Športnega društva lednih plezalcev Mlačca Mojstrana pripravljajo zagnani organizatorji prav iz Humarjevega Športnega društva lednih plezalcev Mlačca Mojstrana, je potekala v odličnem vzdušju, v dobri udeležbi in ob navijačih, ki so vzpodbujali ledne plezalce v hitrostni preizkušnji.

V Mlačco je privabilo ne samo tekmovalce, navijače vseh starosti, ampak tudi sonce, ki semkaj redko posije. Hitrostna preizkušnja v lednem plezanju je vedno atraktivna, saj je dogajanje hitro, zanimivo in seveda napeto. Temu primerno je bilo tudi vzdušje med navijači.

SPLP_Tretji_Humarjev_memorial_2012_foto_arhiv_organizatorja3_mala
Tekmovalci - slovenskega pokala in tekme za vsakogar - so se takole veselili zmage in stopničk, foto arhiv  organizatorja

Najhitrejše se je med tekmovalci za slovenski pokal v lednem plezanju preko stene podal reprezentant Matevž Vukotič, ki je zmagal tako kot lani. Med petimi tekmovalkami je tudi zmagala lanska najboljša, reprezentantka Tjaša Kosič, ki uspešno nastopa v težavnosti in hitrosti na vseh letošnjih tekmah za svetovni pokal v tekmovalnem lednem plezanju UIAA. Na tekmi za vsakogar je zmagal Jože Biro.

Sodniško žirijo tekmovanja so sestavljali Peter Vukotič, Branko Ivanek in Jasna Pečjak, tehnično ekipo pa Timing Mojstrana, Nejc Šter in Gašper Finžgar.

SPLP_Tretji_Humarjev_memorial_2012_foto_arhiv_organizatorja1_mala
Najboljše v ženski kategoriji, foto arhiv organizatorja

Neutrudni predsednik ŠDLP Mlačca Mojstrana Pavel Skumavec se z društvom trudi ne samo ob tekmi, ampk ves čas zime, kajti v Mlačco se zgrinjajo številni ledni plezalci. Skrbijo za odličen led, in tudi obveščenost preko svoje spletne strani.

Memorial, ki so ga posvetili pokojnemu alpinistu in prijatelju Tomažu Humarja, bodo tradicionalno pripravili tudi leta 2013.

REZULTATI 3. Humarjevega memoriala:

Moški tekmovalno, tekma za Slovenski pokal v lednem plezanju 2012
1. Matevž Vukotič, 
2. Jernej Vukotič
 
Tekma za vsakogar 
1. Jože Biro
2. Žiga Kalajzič
3. Andrej Pečjak
4. Darko Juričan
5. Jože Kosič
6. Jan Levstek
7. Benjamin Ravnika
8. Gašper Zima
9. Erik Korbar
10. Matjaž Drole
11. Jan Kihler
12. Darko Polanič
13. Žiga Vogrin
14. Anže Novak
 
ženske
1. Tjaša Kosič, ŠPO Jesenice
2. Nadja Kosič, ŠPO Jesenice
3. Katja Klinar, ŠPO Jesenice
4. Francka Maleš, AO Domžale
5. Maja Rimahazi, AO Kranj in AO Gorje

Zdenka Mihelič
https://www.pzs.si/novice.php?pid=6685 22. 1. 2022