PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 19. marec 2012, ob 0. uri

Očistimo Slovenijo 2012 - akcija vašega PD?

Planinska zveza Slovenije poziva planinska društva/klube, da na info@pzs.si sporočite, kako se boste pridružili akciji 24. 3. 2012. Boste imeli akcijo v okviru društva? Kaj/kje boste čistili?
24. marca 2012 bo drugič v zgodovini Slovenije organizirana vseslovenska prostovoljska okoljska akcija. Prostovoljci že vse od akcije leta 2010, ko smo skupaj z združenimi močmi očistili Slovenijo v enem dnevu, zbirajo lokacije divjih odlagališč in jih vnašajo v digitalni register.

V soboto vas bo veliko planinskih društev/klubov organiziralo tudi čiščenje planinskih poti v okolici vašega kraja, pa okolice planinskih koč ... ali pa se boste pridružili drugim skupinam.
Vabimo vas, da nam do torka, 20. 3. 2012, do 14. ure, sporočite, kje bo potekala vaša akcija, kaj boste čistili. Če se boste v okviru planinskega društva/kluba pridružili drugim skupinam v vašem kraju, pa vas prosimo, da nam sporočite te podatke.

Zbrane podatke o lokacijah čistilnih akcij planinskih društev/klubov bomo objavili na spletni strani PZS, posredovali organizatorjem akcije Očistimo Slovenijo 2012 in slovenskim medijem, da se morebiti vaši akciji lahko še kdo pridruži.

Podatke
- Organizator (PD ...), Kontaktna oseba in njegov kontakt, Kaj in kje boste čistili, Zborno mesto in ura odhoda -  pošljite do torka, 20. 3. 2012, do 14. ure,
na naslov: info@pzs.si, v zadevo napišite: »Očistimo Slo - akcija PD«.

Ocistimo_SLO_2012_logotipi_s_PZS

Poglavitni namen letošnje akcije »Očistimo Slovenijo 2012« pa ne bo zgolj čiščenje. Končni cilj projekta je, da tovrstne akcije v bodoče sploh ne bi bile potrebne in da bi se vsak začel zavedati in delovati, kot se planinci trudimo že vrsto let - vse smeti odnašamo z gora in s planin v dolino. Planinci namreč že 25 let izvajamo akcijo Odnesimo smeri s seboj v dolino in s tem stalno izkazujemo odgovoren odnos do narave.
Skupaj nam bo uspelo.

Hvala za vašo pomoč in lep planinski pozdrav!

Tone Tomše,
podpredsednik Planinske zveze Slovenije

https://www.pzs.si/novice.php?pid=6780 17. 4. 2024