PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


petek, 23. marec 2012, ob 0. uri

Ustanovitev TKO PD Polzela in 1. TK tura na Sevčnik in Goro Oljko

V petek, 9. marca 2012, smo imeli člani planinskega društva Polzela letni občni zbor. Z namenom uradne ustanovitve Turnokolesarskega odseka v našem PD je Aleš v kratkem govoru predstavil, kdo turni kolesarji sploh smo in kakšno je naše poslanstvo ter seveda naše načrte za letošnje leto.
Naletela sva na zelo pozitiven odziv in veliko podporo prisotnih (predsedniki sosednjih planinskih društev, predsedniki drugih društev v občini Polzela, predsednica Savinjskega MDO PD, predsednik športne zveze občine Polzela in župan občine Polzela) in na koncu prejela številne čestitke za ustanovitev prvega turno kolesarskega odseka v Savinskem planinskem MDO PD.
 
Tako smo turni kolesarji kolesarskega odseka PD Polzela v soboto, 17. marca 2012, organizirali
otvoritveno kolesarsko turo, ki je, kot se za to spodobi, potekla po domačem terenu. Lep sončen dan in domač teren sta bila verjetno glavna razloga za številčno udeležbo, zbralo se nas je namreč kar 21 kolesarjev. Kar nekaj kolesarjev je bilo iz sosednjih planinskih društev, med drugim tudi turnokolesarska vodnika z licenco Jože Kamenšek iz PD Slovenske Konjice in Milan Domitrovič iz PD
Velenje. Častna gosta naše otvoritven ture pa sta bila prav gotovo Jože Rovan in Peter Šilak,
predstavnika Komisije za turno kolesarstvo PZS. Prve turnokolesarske ture se je z veseljem udeležil tudi predsednik PD Polzela Zoran Štok.
 
Ob 9. uri smo se zapeljali v čudovito, s soncem obsijano jutro. Pot nas je vodila po dolini občine Polzela do Založ, od koder smo se povzpeli na Sevčnik, kjer smo si privoščili krajši počitek. Sledil je spust po lepi gozdni cesti, v dolino potoka Ložnica, od koder smo se povzpeli preko Andraža do kraja Podkraj pri Velenju in od tu strmo proti Gori Oljki. Na cilju, smo si pred planinskim domom na Gori Oljki zadovoljni privoščili počitek. Sledil je spust po gozdni cesti do Polzele, kjer smo okoli 13. ure, polni lepih vtisov zaključili našo prvo turnokolesarsko turo.
 
Besedilo in foto Matjaž Kovač in Aleš Žučko

TKO_Polzela_1_tura_slike1_marec2012 
TKO_Polzela_1_pocitek_marec2012 
Počitek na vrhu Gore Oljke

TKO_Polzela_1_tura_potek_marec2012 
https://www.pzs.si/novice.php?pid=6793 7. 8. 2022