PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 26. marec 2012, ob 0. uri

52. spust izpod Raduhe - 31. marec 2012

Gorska reševalna služba Koroške in Alpinistični klub Črna na Koroškem prirejata tradicionalni spust izpod Raduhe ZA ALPINISTE, GORSKE REŠEVALCE, TURNE SMUČARJE, PLANINCE, LJUBITELJE RADUHE ..., ki bo v soboto, 31. marca 2012, ob 14. uri v Grohotu pod Raduho.

POTEK TEKMOVANJA:

52_spust_izpod_Raduhe2012_slikaPROGA 1 »srednji čas«: Dvojica starta s smučmi pri planinski koči na Grohotu in opravi vzpon po označeni poti do mesta za spust po vrvi. Nato se spustita po vrvi čez skalni skok, si ponovno pritrdita smuči in se nenavezana smučata navzdol po označeni progi do cilja pri planinski koči na Grohotu. Tekmovalca morata v cilj prismučati skupaj. Limit proge bo določen pred startom.

PROGA 2 tradicionalni spust »najhitrejši čas«: Tekmuje naveza dveh tekmovalcev. Takoj po startu se spustita po vrvi čez skalni skok, si pritrdita smuči, se navežeta na vrv in v navezi smučata po označeni progi do cilja. Tekmuje se v dveh kategorijah: moška in ženska naveza.
Obvezna oprema: Vsak tekmovalec mora imeti turno-smučarsko opremo, pse, čelado, plezalni pas, pripomoček za spust po vrvi, nahrbtnik, osebno prvo pomoč, pomožno vrvico in dve vponki. Za vsak manjkajoči del opreme se ekipi prišteje 1 minuta.

Razglasitev rezultatov: uro po koncu tekmovanja.

PRIJAVE: do petka, 30. marca, na mirankaker@gmail.com ali 031 294 171 - Kaker Miran - Keks, oz. na dan tekmovanja med 12.30 in 13.30 v Grohotu.

STARTNINA: 25 EUR na ekipo (plačljiva v gotovini ob dvigu številk); v primeru prijave na dan tekmovanja je štartnina 30 EUR. Z eno startnino je mogoče tekmovati na obeh progah.
Vsi udeleženci spusta prejmejo majice, topel obrok, pijačo in skromna praktična darila.

Po tekmovanju ste vsi vabljeni na prijetno druženje in alpinistično gavdo, kjer nas bosta z dobro glasbo razvajala LUKA&TOMAŽ iz Mežice.

Vodstvo tekmovanja si pridružuje pravico do spremembe pravil, če je to potrebno, da se omogoči večja varnost tekmovalcev.

Ko se tekmovalec prijavi, prevzame za sebe vso odgovornost za morebitne nezgode, do katerih lahko pride pred, med in po tekmovanju. Organizator za to ne odgovarja!

VABLJENI VSI!
Organizacijski odbor tekmovanja

https://www.pzs.si/novice.php?pid=6800 22. 7. 2024