PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sreda, 28. marec 2012, ob 0. uri

Okrogla miza PZS in GRZS na 6. IMFFD ob 100-letnici organiziranega gorskega reševanja v Sloveniji

Sto let organiziranega reševanja in preventivnega delovanja gorske reševalne službe v Sloveniji - okrogla miza Planinske zveze Slovenije in Gorske reševalne zveze Slovenije, ki bo v sredo, 4. aprila 2012, ob 17. uri v Cankarjevem domu.

PZS_GRZS_logo

Gorska reševalna služba je bila ustanovljena 16. junija 1912 v Kranjski Gori v okviru Slovenskega planinskega društva, predhodnika Planinske zveze Slovenije.

Od ustanovitve do danes deluje z enakim namenom in poslanstvom: prostovoljno pomagati ljudem pri nesrečah v gorah in na teže dostopnih območjih. S svojim preventivnim delovanjem si prizadeva nesreče tudi preprečiti. Danes je Gorska reševalna zveza Slovenije samostojna, strokovna, nevladna in humanitarna zveza 17 samostojnih gorskoreševalnih društev.

Okrogla miza bo osvetlila sedanje stanje gorskega reševanja pri nas in odgovorila na dileme, ki jih prinašata sodobni način življenja in obiskovanje gora. Tema okrogle mize je namenjena vsem, ki hodijo v gore. Svoje poglede bodo predstavili gorski reševalci, obiskovalci gora ter predstavniki PZS in države.

KDAJ: v sredo, 4. aprila 2012, ob 17. uri.
KJE: v Cankarjevem domu dvorana E1-E2 (drugo preddverje)

Vabljeni! 

Foto_archive_SPM_Resevalna_akcija_Nevenke_Tercon_19_8_1968_pri_Begunjskem_studencu 
Reševalna akcija Nevenke Tercon,19. 8. 1968, pri Begunjskem studencu, foto arhiv SPM

 

https://www.pzs.si/novice.php?pid=6803 5. 6. 2020