PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


četrtek, 17. maj 2012, ob 0. uri

Innsbruck: 4. tekma SP v balvanih 2012

Jutri, 18. maja 2012, se v avstrijskem Innsbrucku začenja 4. tekma letošnjega svetovnega pokala v balvanskem plezanju. Med 124 tekmovalci se bodo pomerili tudi naši reprezentanti: zmagovalka tekme na Logu in srebrna z Dunaja Mina Markovič, Mateja Hohkraut, Klemen Bečan, Jernej Kruder in Jure Bečan.
Na tokratno tekmo svetovnega pokala v balvanih je prijavljenih 124 tekmovalcev in tekmovalk (od tega 48 tekmovalk), med njimi vsi najboljši, pri ženskah poleg naše Mine tudi svetovna prvakinja in zmagovalka svetovnega pokala v balvanih 2011 Anna Stöhr (tretja na Logu), zmagovalka prve in tretje tekme SP v balvanih 2012 na Kitajskem Japonka Akiyo Noguchi, drugouvrščena na tekmi SP na Logu Britanka Shauna Coxsey, med fanti pa so v Innsbrucku seveda zmagovalca tekme svetovnega pokala v balvanih na Logu in Dunaju Rus Rustam Gelmanov ter tekme na Kitajskem Avstrijec Jakob Schubert, svetovni prvak 2011 Dmitrii Sharafutdinov, zmagovalec svetovnega pokala 2008, 2009 in 2011 Avstrijec Kilian Fischhuber, ki se je na tekmi na Logu uvrstil na 2. mesto, na Dunaju pa je bil tretji.

Vsi prijavljeni na tekmo.

V Innsbruck, kjer bo tekmovanje potekalo zunaj na mestnem trgu, z reprezentanti odpotuje tudi selektor slovenske članske reprezentance Simon Margon.

O naših reprezentantkah in reprezentantih na tej tekmi in tekmi sami je selektor Margon dejal:
"Ekipa je že na poti v Innsbruck. Po treh zaporednih finalih in dvojih stopničkah Mina o čem drugem kot o napadu na prvo mesto upravičeno ne razmišlja. Vseeno pa bo že za vnovično uvrstitev v finale potrebno pokazati vse plezalno znanje Saj so tudi tokrat na startni listi vse najboljse plezalke. Mateja bo po zdravstvenih težavah na domači tekmi na Logu, tokrat prvič letos lahko pokazala, kako je pripravljena. Vsi trije fantje na treningih še vedno kažejo zelo dobro pripravljenost, zato od vseh treh pričakujem polfinale, ob dobrem nastopu pa lahko vsi trije posežejo tudi po najboljsih 6 mestih ki vodijo v finale. Jutri so na vrsti kvalifikacije, v soboto dopoldan polfinale in zvečer finale."

SP_balvani_Innsbruck2_maj2012

PREDVIDENI PROGRAM (Vir: http://www.blocmaster.com)

Petek, 18. maj 2012
8.00-18.00 Kvalifikacije - moški, ženske

Sobota, 19. maj 2012
12.30-15.20 Polfinale - moški, ženske
20.00             Finale - moški, ženske (ne istočasno)
22.30             Zaključna prireditev s podelitvijo medalj

Ogled tekmovanja je možen v času tekmovanja V ŽIVO tudi preko spletne IFSC TV.

Zdenka Mihelič
-------------------------------------------------------
Preberite tudi o uspehih naših reprezentantov s prvih treh letošnjih tekem SP v balvanih:
- SP v balvanih, Dunaj 2012 - Mina SREBRNA
- SP v balvanih, Log 2012 - ZMAGALA MINA MARKOVIČ
- Kitajska: tekma SP v balvanih 2012 - Mina ŠESTA!

https://www.pzs.si/novice.php?pid=6981 4. 12. 2021