PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 21. maj 2012, ob 0. uri

Mladinci startali sezono EYS 2012 z 2 ZMAGAMA in SREBROM

Evropska mladinska serija 2012 se je začela zelo obetavno: Anže Peharc je še eden izmed naših mladih tekmovalcev reprezentantov, ki so dosegli zmago! Čestitke! Prav tako Domnu Škoficu, Sergeju Epihu, Martinu Bergantu, Gregorju Vezovniku, Timu Unuku, Tini Šušteršič, Jeri Lenardič in Rebeki Kamin.
Friko.si: Mladinci so sezono na mednarodni sceni začeli na Škotskem. Slovenci so za uvod dosegli dve zmagi in eno drugo mesto.

Perspektivne selekcije evropskih rprezentanc so z današnjim dnem pričele s tekmovanji za Evropski mladinski pokal 2012. Tekme v Edinburghu se je udeležilo tudi devet slovenskih reprezentantov, ki so takoj na uvodni tekmi dosegli dve zmagi in eno drugo mesto.

Največja pričakovanja so bila med mladinci, kjer tekmuje tudi Domen Škofic, aktualni svetovni prvak v kadetski kategoriji. Domen je že na začetku sezone dokazal, da spada med najboljše mladince na svetu in se lahko v težavnostnem plezanju resno spogleduje tudi s člansko konkurenco. Tokrat je bil v Edinburghu prepričljivo najboljši in slavil zmago. Uspeh je z drugim mestom dopolnil Sergej Epih. Slovenija je dobila tudi zmagovalca v kategoriji starejših dečkov, kjer je Anže Peharc v svoji drugi mednarodni sezoni že pristal na najvišji stopnički. Med kadeti so slovenske barve zastopali trije tekmovalci, ki pa so si v zelo izenačenem internem boju razdelili mesta od pet do sedem. Najboljši je bil Martin Brgant, za njim pa sta se razvrstila Gregor Vezonik in Tim Unuk.
V konkurenci deklet so slovenske barve zastopale tri tekmovalke. Najboljši rezultat je v kategoriji mladink s sedmim mestom dosegla Tina Šušteršič. Poleg nje sta v kategoriji kadetinj tekmovali še Jera Lenardič in Rebeka Kamin, ki sta dosegli osmo oziroma štirinajsto mesto.

Naslednja postaja evropske mladinske serije bo že prihodnji vikend v Moskvi, kjer se bodo tekmovalci enako kot v Edinburghu pomerili v težavnosti in hitrosti.

Jernej Peterlin

https://www.pzs.si/novice.php?pid=6990 8. 12. 2021