PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


nedelja, 3. junij 2012, ob 0. uri

Grindelwald: Domen Škofic z novo zmago na tekmi mladinskega EP

Danes, 3. junija 2012, se v Grindelwaldu (Švica) z novo zmago našega trenutno najboljšega mladinca Domna Škofica končala tekma v balvanih mladinskega evropskega pokala. To je že druga letošnja Domnova zmaga, prvo je dosegel v težavnosti v Edinburghu, kjer so naši tekmovalci dvakrat zmagali, enkrat pa dosegli srebro.
Po odličnem uspehu na Škotskem, kjer sta zmago dosegla mladinec Domen Škofic, Anže Peharc med starejšimi dečki, srebro pa Sergej Epih, so mladi slovenski reprezentanti v športnem plezanju ponovno polno motivirani startali na novi tekmi, tokrat v balvanskem plezanju.

V Švici je nastopilo sedem naših reprezentantov, ki so dosegli tri finalne uvrstitve in kar pet uvrstitev med najboljših deset. Prepričljivo zmago pa je ponovno odnesel mladinec Domen Škofic, sicer tudi svetovni prvak 2011 v težavnosti med kadeti.

V Švici so tekmovali in dosegli naslednja mesta (s klikom na kategorijo lahko pogledate celotne rezultate):
Starejši dečki: Anže Peharc - 7. mesto
Starejše deklice: Julija Kruder - 8. mesto
Kadeti: Gregor Vezonik - 5. mesto,
           Martin Bergant - 6. mesto
Kadetinje: Jera Lenardič - 16. mesto,
               Tjaša Kalan - 18. mesto
Mladinci. Domen Škofic - 1. mesto, ZMAGA

Domen Škofic, foto mladinska reprezentanca v športnem plezanjuO novem uspehu mladinske reprezentance je trener Urh Čehovin, ki je bil z reprezentanti v Švici, dejal: »Uspeh je bil kar pričakovan, saj so tekmovalci dobro pripravljeni. Morda smo malo več pričakovali od Gregorja in Martina, ki sta se sposobna uvrstiti bolje. A sta imela malo smolo pri ogledu prve finalne smeri in sta nekoliko drugače vstopila v ta prvi balvan. Poleg tega je imel Martin od treningov čisto posneto kožo na blazinicah prstov, moral si jih je poviti s trakom, kar pa ni omogočalo tistega pravega občutka. Domen pa je pokazal, da je najboljši od vseh. V finalu so tekmovalci imeli tri finalne smeri/balvane, in Domen je kot edini splezal dva, in to v prvem poskusu.«.

IZJAVA:
Zmagovalec Domen Škofic
pa je po zmagi pripovedoval: »Danes ni bilo tako naporno kot včeraj v kvalifikacijah, ko smo imeli osem smeri. Tekma se mi je zdela dobra, sploh sam kraj - bili smo praktično v objemu gora; in plezati s kuliso Eigerja v ozadju je neverjetno. Na tekmi sem res užival.«

Na Škotskem si zmagal v težavnosti, danes v balvanskem plezanju, ali to pomeni, da lahko konkurenca nate računa v obeh disciplinah? Si se tudi sicer letos pripravljal za oboje?
»Ko plezam balvane, je pomembno, kako se počutim tisti trenutek in da sem skoncentriran. V težavnosti pa je poudarek bolj na vzdržljivosti in tudi če narediš kakšno napako, lahko dobro nadaljuješ; pri balvanih pa moraš iti na prvo žogo. A mi je uspelo in sem zelo zadovoljen. Letošnji cilj v balvanih mi je bila dobra uvrstitev na članski tekmi SP na Logu, kar se mi na koncu ni izšlo po željah, vendar pa so mi vsi treningi zelo koristili - tako v balvanih na teh tekmah, kakor tudi v težavnosti, saj so mi gibi tam zaradi tega dosti lažji.«

Naslednja tekma mladincev je tekma v težavnosti v francoskem mestu Voiron že prihajajoči konec tedna (9.-10. junij 2012).

V Francijo bodo potovali:
Starejši dečki: Anže Peharc, Miha Hajna
Starejše deklice: Julija Kruder, Larisa Fabjan, Urška Blejec
Kadeti: Martin Bergant, Gregor Vezonik, Tim Unuk, Milan Preskar
Kadetinje: Jera Lenardič, Tjaša Kalan, Rebeka Kamin, Živa Ledinek
Mladinci: Domen Škofic, Sergej Epih
Mladinka: Anja Šerbinek

Tudi v Franciji jim želimo srečno!

Zdenka Mihelič
-------------------------------
Preberite tudi:
- Grindelwald: 3. tekma evropskega mladinskega pokala 2012
- Mladinci startali sezono EYS 2012 z 2 ZMAGAMA in SREBROM

 

https://www.pzs.si/novice.php?pid=7039 25. 1. 2022