PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


četrtek, 7. junij 2012, ob 0. uri

Tudi Kramp turca 2012 uspela

V nedeljo, 3. junija, je 4. tradicionalna kramp turca gostovala v Litiji. Na kramp turci se zberejo kolesarji iz vse Slovenije ki so pripravljeni dati svoj prosti čas za urejanje planinskih poti. Po navadi se po opravljenem delu s kolesi odpeljemo na izhodišče. Tako je bilo tudi tokrat.
Zbralo se nas je 12. Prišlo je 6 kolesarjev iz vse Slovenije, trije člani Markacijskega odseka in trije člani Turnokolesarskega odseka PD Litija. Uredili in obnovili smo del planinske poti Litija-Janče.

Po spoznavnem kramljanju smo se razdelili v tri skupine. Gostje na čelu z Jožetom Rovanom so na začetnem strmem delu poti, kjer imamo največ težav ob močnejših nalivih, uredili odvodnjavanje, popravili erozijske zaščite in ostala zemeljska dela. Skupina pod vodstvom načelnika litijskih markacistov Aleša Moharja je postavila nove smerne table, domači kolesarji pa smo obnovili markacije od AMD-ja do domačije Šmic.

Po končanem delu je sledila malica v Planinskem domu na Jančah. Načelnik turnokolesarskega odseka je pred kratkim opravil izpit za markacista in je bil na kratki slovesnosti sprejet v markacijski odsek.
Ob jedači in pijači je stekel prijeten pogovor, ki se je po kolesarskem spustu nazaj na izhodišče, nadaljeval v Litiji.

V akciji smo opravili 45 delovnih ur, najbolj pomembno pa je, da smo kolesarji pustili dober vtis pri markacistih, markacisti pa pri kolesarjih.

Žiga Krofl,
načelnik TKO PD Litija

https://www.pzs.si/novice.php?pid=7049 7. 8. 2022