PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sreda, 11. julij 2012, ob 0. uri

4. turnokolesarski tabor Koprivna 2012 - 2. najava, ture

Poletje lahko preživite in DOŽIVITE drugače! Vabimo vas na že 4. turnokolesarski tabor Komisije za turno kolesarstvo PZS. Vodstvo je opravilo še zadnje ogledne ture, tako da je sedaj sestavljen celoten program zahtevnejše skupine. V nadaljevanju objave si lahko ogledate kolaž vtisov s posameznih oglednih tur, na katerih boste uživali na TK taboru.
4. turnokolesarski tabor bo potekal med 10. in 15. avgustom 2012. Baza tabora bo v Planinskem domu »Pri Kumru« v dolini Koprivne, kjer bo poskrbljeno za nastanitev, prehrano in družabne aktivnosti.

Več o taboru - RAZPIS in vsi potrebni podatki.

NOVO: Rok prijav je 25. julij 2012.
Vabljeni v dobro družbo!

Topica

KTK_PZS_tabor2012_Topica_m
Tura prvega dne: Topica. Preizkusna turca, kjer bomo pokukali tudi malo k sosedom čez mejo, če so njihovi razgledi kaj lepši do naših :) Dolžina: 20 km, 800 višinskih metrov.

Uršlja gora
KTK_PZS_tabor2012_Urslja_gora_m
Drugi dan: Uršlja gora. Iz Žerjava se bomo podali na "zadnji vrh" Karavank. Čaka nas lepa tura, z napornim zaključnim vzponom, vendar bodo razgledi z vrha poplačali ves trud. Piko na i bo dodal še prav lušten spust. Dolžina: 41 km, 1400 višinskih metrov.

Strojna
KTK_PZS_tabor2012_Strojna_m
Tretji dan: Strojna. Cukerček lanskega leta, ki ga letos vsekakor ne smemo zamuditi. Na obmejnem grebenu nas bodo namesto graničarjev pričakale borovnice. Dolžina: 40 km, 1200 višinskih metrov.

Smrekovec
KTK_PZS_tabor2012_Smrekovec_m
Po dnevu premora nas bo peti dan čakala "kraljeva tura" - Smrekovec. Tura bo imela tudi nekaj pohodniških vložkov, vendar bojo vsekakor poplačani z razgledi in prečudovito naravo na "ostankih" nekdanjega ognjenika. Dolžina: 40 km, 1300 višinskih metrov.

Peca
KTK_PZS_tabor2012_Peca_m
Zadnji dan: Tabor bomo zaključili z obiskom votline kralja Matjaža na Peci. Najbolj trdoživi bomo (peš) skočili še na sam vrh Pece. Po čudovitem spustu si bomo ogledali še ostanke ledenih gradov v Podpeci (žal ali pa na srečo zgolj na fotkah :)). Dolžina: 17 km, 800 višinskih metrov.

KTK_PZS_tabor2012_Splosna_m
Koroška slovi po izjemnih terenih za gorsko turno kolesarjenje. K izjemnemu kolesarskemu vzdušju svoje dodajo še izjemno gostoljubni in prijazni domačini ter neverjetna naravna kulisa. Če omenimo še to, da smo kolesarji na Koroškem izjemno pozitivno sprejeti (kar gre v veliki meri zahvala predvsem Dixiju in Kalčiju ter še nekaj ostalim zanesenjakom), je recept za izjemno kolesarsko doživetje kot na dlani. Se vidimo v Koprivni! :)

Vabljeni na 4. turnokolesarski tabor KOPRIVNA 2012 (RAZPIS, PRIJAVE - ROK: 25. 7. 2012)!

Vodja tabora
Marjan Pučnik - Maac (besedilo in foto)

https://www.pzs.si/novice.php?pid=7153 17. 8. 2022