PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


petek, 10. avgust 2012, ob 0. uri

Podelili priznanje Najbolj priljubljeni planinski koči: Koči na Dobrči

Koči na Dobrči smo v torek, 7. avgusta 2012, izročili priznanje Nedela in Planinske zveze Slovenije za Najbolj priljubljeno planinsko kočo po izboru glasovalcev, pa tudi praktični nagradi (bon v vrednost 500 EUR in telefon)!
Koči so s prihodom na podelitev izkazali podporo številni planinci, predvsem redni obiskovalci, ki se tu - na balkonu Gorenjske, kot Kočo na Dobrči radi poimenujejo - redno zbirajo vsako nedeljo, včasih pa še med tednom.

Ime koče, ki je dobila največ glasov v akciji Planinske zveze Slovenije in Nedela, imenovani Izberimo najbolj priljubljeno planinsko kočo, je časnik Nedelo objavil 5. avgusta 2012. Glasovalci - obiskovalci gora ste največ točk namenili Koči na Dobrči, glasovali ste lahko prek glasovnic Nedela ali prek spletnega glasovanja. Skupaj je bilo oddanih nekaj čez 1100 glasov, kar 100 glasovalcev pa je prejelo praktične nagrade. Šestim izžrebanim sta nagrade prispevala podjetji Intersport in Telekom, ostalih 94 pa bo prejelo majice.

Priznanje so Koči na Dobrči oz. najemnikoma Jani in Milanu Jančiču in PD Tržič, ki upravlja s to kočo, predali predstavniki Nedela in Planinske zveze Slovenije, poslovna direktorica Dela in Nedela Jasmina Mlakar, novinarka Nedela Mateja Gruden in generalni sekretar PZS Matej Planko.

Naj_planinska_koca2012_Koca_na_Dobrci_fotoZM14m
Jana in Milan Jančič s priznanjem in nagrado,
vmes Majdka in Majda, ki v koči pomagata

Naj_planinska_koca2012_Koca_na_Dobrci_fotoZM16m
Balkon Gorenjske odet v cvetje


Koči na Dobrči je v torek na podelitvi priznanja in nagrad izkazal podporo tudi župan Občine Tržič, mag. Borut Sajovic, ki je koči podaril tudi priložnostno darilo in se Planinskemu društvu Tržič in najemnikoma Jani in Milanu Jančiču zahvalil za dobro delovanje. Poudaril pomen dobrega sodelovanja in povezovanja, promocije Tržiča z okolico in gorami nad njo. Koča na Dobrči, h kateri tudi sam velikokrat pride oz. kar priteče, pa pravi, je primer dobre prakse, kako ljudi povabiti, jih dobro sprejeti, jim ponuditi odlično hrano ter kamor se ljudje vedno znova vračajo. Predsednica PD Tržič Erna Anderle se je Jani in Milanu prav tako zahvalila in jima zaželela še nadaljnja uspešna leta.

Jani in Milanu pri delu pomaga tudi njun 13-letni sin Domen, ki zelo rad kuha, še posebej kakšne specialitete in ne pozabi tudi na najmanjšo podrobnost. Domen tudi odlično fotografira (na državnem prvenstvu je bil peti), ter riše in slika. Kot poudarjata Jana in Milan, ki sta prevzela Kočo na Dobrči pred štirimi leti, je k priljubljenosti koče doprinesla celotna ekipa, ki jima pomaga. Številni so, med njimi pa so z njima od začetka Majda, Ivo, Majdka in Neža.

H Koči na Dobrči, ki vsa cveti v pisanem cvetju, zunaj se lahko igrate na igralih ali spočijete na ležalnikih po morda tudi turi s kolesi po cesti iz Zadnje vasi, se vedno znova rad vrača tudi ultramaratonec Dušan Mravlje, ki si na koči najrajši privošči odlične vampe. V zvezi z vampi in Kočo na Dobrči ve povedati tudi resnično anekdoto: Ko je bil nekaj časa nazaj predvajan dokumentarec o njemu, je Dušan tam omenil tudi odlične vampe na Dobrči. To se je nekemu Zagrebčanu tako vtisnilo v spomin in brbončice, da se je odpravil točno k Jančičevim na Dobrčo. Ne samo da je bil postrežen z odličnimi vampi, ampak je neverjetno naključje hotelo, da je srečal tudi Dušana - v koči sta bila slučajno edina gosta: Dušan in Zagrebčan.

Vabljeni v kočo - od 15. junija do 15. septembra je odprta vsak dan, nato med vikendi - kjer zares postrežejo z odlično pripravljenimi jedmi, gostoljubnostjo in veseljem.

Več o Koči na Dobrči in družini Jančič boste lahko prebrali v reportaži Mateje Gruden v Nedelu to nedeljo, 12. avgusta 2012.

Čestitke še enkrat!

Zapisala in fotografirala Zdenka Mihelič
--------------------------------------------
Povezane novice:
- Najbolj priljubljena planinska koča: Koča na Dobrči!
-
 Izberimo najbolj priljubljeno planinsko kočo - do 2. 8. 2012 še prek glasovnic
-
 Samo še 4 dni - Izberimo najbolj priljubljeno planinsko kočo
-
 Katera je vaša najbolj priljubljena planinska koča?
-
 Nedelo in PZS: Izberimo najbolj priljubljeno planinsko kočo
https://www.pzs.si/novice.php?pid=7240 26. 9. 2023