PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


petek, 10. avgust 2012, ob 0. uri

Klemen Triler - 6. in 7. dan na Slovenski planinski poti

Klemen Triler lepo napreduje kljub številnim žuljem in natrgani mišici. Ves čas ga spremljajo vrhunski gorski tekači in tekmovalci. Včeraj ga je naš najboljši turnosmučarski reprezentant in tekmovalec Nejc Kuhar spremljal na Krn.
Klemen Triler, odlični gorski tekač, član slovenske turnosmučarske reprezentance, ultramaratonec, velik ljubitelj slovenskih gora in Slovenske planinske poti se je odločil, da bo skušal najhitreje v zgodovini preteči Slovensko planinsko pot od Maribora do Ankarana.

Drugo leto bo 60-obletnica ustanovitve SPP in to bi lahko bila odlična promocija in najava tega dogodka. Dosedanji rekord je iz leta 1983 in znaša 10 dni neto oziroma 11 dni bruto.

Etape Klemnovega podviga:
Sobota, 4. 8. 2012: od Maribora do Andrejevega doma na Slemenu
Nedelja, 5. 8. 2012: od Slemena do Cojzove koče na Kokrskem sedlu
Ponedeljek, 6. 8. 2012: od Kokrskega sedla do Zelenice
Torek, 7. 8. 2012: od Zelenice do Pogačnikovega doma na Kriških podih
Sreda, 8. 8. 2012: od Kriških podov do Koče pri Triglavskih jezerih
Četrtek, 9. 8. 2012: od Triglavskih jezer do Petrovega Brda
Petek, 10. 8. 2012: od Petrovega Brda do Iztokove koče pod Golaki
Sobota, 11. 8. 2012: od Iztokove koče do Škocjanskih jam
Nedelja, 12. 8. 2012: od Škocjanskih jam do Ankarana

Uroš Feldin, ki skupaj z Anito Brunec spremlja Klemna na celi poti, je takole sporočil: »Zgolj za par uric sva prišla z Anito domov odspat in iskat najnujnejše stvari za zadnje 3 dni in se do Ankarana ne vračava (upam) več domov, tako da tudi javljanja po e-pošti ne bo več ... Klemen je pravo kalvarijo že doživel v sredo zvečer. Ko mu je oskrbela pedikerka vse žulje na vseh 10 prstih pri Izviru Soče, je pri vzponu na Prehodavce imel take bolečine, tako je že mislil poklicati helikopter na pomoč in odstopiti. Toda z Špelino pomočjo se je privlekel do Koče pri Triglavskih jezerih po planu!
Včeraj, 9. avgusta, pa je kot feniks zjutraj oddrvel naprej in suvereno deloval skoraj ves dan. Proti večeru pa je zaradi spremenjenega načina hoje in teka (zaradi žuljev) očitno preobremenil druge mišice in ena stegenska mišica ga je vedno bolj zategovala, tako da je v solzah prišel na Petrovo Brdo po planu, smatral je namreč, da ne bo več mogel nadaljevati zaradi poškodbe. Hudo mu je, ker je tako dobro pripravljen, da bi lahko odtekel ne samo ravnino in spuste, temveč celo klance, sedaj pa vse te poškodbe in žulji.
Zjutraj je iz Ljubljane prišla fizioterapevtka, ki mu je bandažirala obolelo in natrgano mišico in upamo, da bo lahko nadaljeval vse do konca ... Sicer pa je Klemenova izjava: če bo treba grem do konca po štirih!«

Klemen je zaradi sanacije poškodbe startal tri ure kasneje. Napreduje lepo, kmalu se bo spustil v Idrijo. Danes namerava priti vsaj do Vojskega. Plan je bila Iztokova koča, a zaradi kasnejšega starta.
Planira zaključiti v 8,5 do 9 dneh in v Ankaran prispeti v nedeljo (12. 8.) popoldne. Fizično tako dobro pripravljen, da bi lahko čisto vse odtekel, če ne bi imel težav z žuljiin sedaj še z natrgano mišico.

Srečno, Klemen!

Zdenka Mihelič


https://www.pzs.si/novice.php?pid=7243 16. 8. 2022