PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 20. avgust 2012, ob 0. uri

Slovesnost ob spomeniku štirim srčnim možem v Bohinju

Vabljeni v Bohinj na slovesnost ob spomeniku štirim srčnim možem v Bohinju, ki so prvi pred 234. leti stopili na vrh Triglava. Dogodek bo v Ribčevem Lazu v bližini Bohinjskega Jezera, v petek, 24. avgusta 2012, ob 17. uri. Vabljeni!
Spoštovani!


Bliža se dan, ko se bomo kot vsako leto v okviru občinskega praznika poklonili spominu štiri pogumnih srčnih mož, ki so prvi pred 234 leti stopili na vrh Triglava - slovenskega simbola.

Tudi letos se bo dogodek odvijal ob njihovem spomeniku v Ribčevem Lazu v bližini Bohinjskega Jezera, in to v petek, 24. avgusta 2012, ob 17. uri.

Po kratkem pozdravnem nagovoru predsednika Planinskega društva Srednja vas v Bohinju in predstavnika Planinske zveze Slovenije Franceta Benedika, bodo v programu sodelovali razni recitatorji, operni pevec Janez Lotrič, Policijski orkester, moški pevski zbor Franca Urbanca, lovski rogisti, Godba Gorje in drugi, slavnostni govornik pa bo akademik prof. dr. Kmecl - veliki ljubitelj planinskega sveta. Program bo povezoval Klemen Langus. Ob koncu slovesnosti bo bohinjski župan Franc Kramar podelil posebne značke za prehojeno bohinjsko planinsko pot.

Vabimo vas, da se slovesnosti udeležite tudi vi. Z vašo udeležbo boste izrazili spoštovanje do štirih srčnih mož in do njihovega pogumnega in za nas Slovence nadvse pomembnega dejanja. Bohinjci pa boste ob tej priliki lahko še posebej zelo ponosni, saj so bili štirje srčni možje iz Bohinja.

Vljudno vabljeni!

Planinsko društvo Srednja vas
Planinsko društvo Boh. Bistrica
Planinsko društvo Gorje
Planinsko društvo Bled
Planinska zveza Slovenije
Občina Bohin


j

https://www.pzs.si/novice.php?pid=7270 16. 7. 2024