PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


petek, 7. september 2012, ob 0. uri

15. memorial Janeza Jegliča - Johana

Planinsko društvo Domžale vas vabi na 15. MEMORIAL JANEZA JEGLIČA - JOHANA, ki bo v soboto, 29. septembra 2012, z začetkom ob 11. uri v veliki Osapski steni.
Memorial bo v soboto, 29. septembra 2012, z začetkom ob 11. uri v veliki Osapski steni.

Prosimo, da na dostopu upoštevate krajevno prometno ureditev!

Udeležujejo se ga športni plezalci in plezalke iz Slovenije.

Tekmovalci in tekmovalke se bodo pomerili v hitrostni plezalni preizkušnji.

Podelitev pokalov in nagrad najboljšim bo ob 16.30 uri v Ospu.
Ob 19.00 bo sledilo predavanje Natalije Gros z naslovom "Moja plezalna pravljica",
nadaljevalo pa se bo z družabnim večerom.

PD_Domzale_Janez_Jeglic_Johan

Vabimo vas, da se nam pridružite in sooblikujete dogodek, ki združuje vse tisto, kar nam vračajo plezalska doživetja.

Več o tekmovanju preberite na: http://www.ad-pecjak.si/ao/Johan/default.htm

Lep gorniški pozdrav!

Silvo Karo,
vodja tekmovanja
Mobilni telefon: 041 575 570

Janko Vodlan,
predsednik

Natalija Gros
Predavanje: »Moja plezalna pravljica«

Natalija_Gros_mS športnim plezanjem se je začela ukvarjat že pri šestih letih. Takrat je bilo plezanje poleg gimnastike zanjo samo še en hobi, ki pa je kasneje prerastel v pravo ljubezen in strast, hkrati pa postal Natalijin način življenja. S tekmovanji se je prvič srečala pri osmih letih, in od takrat naprej je Natalija spoznala, da je to tisto česar si najbolj želi - postajati vse boljša v steni in osvajati najboljše rezultate sveta.

Tako v mladinski kot članski konkurenci so odlični rezultati prihajali eden za drugim in tako je 18 let posvetila fokusiranim treningom za osvajanje največjih tekmovanj. Poleg tekmovanj se je Natalija v sklopu priprav posvečala tudi skali in v njej plezala smeri doocene 8c+. Njen pečat pa so v plezalnem svetu pustila tudi njena dokumentarna filma, »Chalk & Chocolate« ter film »New dimension«, ki oba na svoj način predstavljata Natalijino filozofijo in različne dimenzije tega lepega športa.

V vsem tem času je bilo še veliko zanimivih stvari, med njimi tudi poškodbe in krize, s katerimi se je Natalija soočala tekom športno-plezalne kariere. »Ni vse zlato, kar se sveti,« je njeno geslo v smislu, da v ozadju vsega lepega, vseh odličnih rezultatov, stojijo mnoga odrekanja, borbe in soočanja same s seboj, ko je bilo najprej potrebno premagati sebe in svojo krizo, da je lahko stopila korak naprej. Ampak bistvo vsega je bilo vedno to, da je bila Natalija vedno s srcem in dušo predana tekmovanjem in plezanju, dokler je čutila, da jo to še vedno izpolnjuje. Ko je začutila, da je ta čas minil, da je čas da obrne novo poglavje v svoji knjigi, se je brez obžalovanj, poslovila od tekmovalnega cirkusa in odšla novim izzivom nasproti. Kam jo pot nese sedaj, pa nam bo Natalija povedala na svojem predavanju.


https://www.pzs.si/novice.php?pid=7330 4. 12. 2021