PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sreda, 10. oktober 2012, ob 0. uri

4. memorial Mihe Valiča z veliko Mihovimi prijatelji

Minilo je 4 leta, odkar se je pri sestopu z osemtisočaka Čo-oju smrtno ponesrečil naš vrhunski alpinist Miha Valič. Alpinistični odsek PD Rašica je že četrto leto zapored Mihi v spomin organiziral športno prireditev netekmovalnega značaja.
Udeleženci so se na memorialu, ki je potekal 6. oktobra 2012, po tekaški ali pa po kolesarski progi podali po poteh v Polhograjskih dolomitih, kjer se je Miha po navadi pripravljal na odprave in kjer je tik pred odhodom na odpravo s podobnim tekom preizkusil svojo kondicijo.

Letos se je na startu zbralo okoli 70 udeležencev, približno polovica tekačev in polovica kolesarjev. Tekaška proga je bila dolga okoli 24, kolesarska pa okoli 35 km, obe pa z izdatnim številom vzponov in spustov.

Po zaključku ‘aktivnega' dela je sledil še piknik na cilju v Gostečah pri Škofji Loki, ki se je, kot po navadi, za nekatere zavlekel do naslednjega jutra.

Čas gre naprej in vse, kar nam ostane, so lepi spomini na prijatelja in na lepe, nore in zabavne trenutke, ki smo jih preživeli skupaj. Z memorialom poskušamo ohranjati spomin nanj in krepiti duh, ki ga je sejal med nami.

Blaž Grapar

-----------------------------------------
Povezana novica:
- 4. Mihov memorial

https://www.pzs.si/novice.php?pid=7435 5. 6. 2020