PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


torek, 11. december 2012, ob 0. uri

Black Diamond Drytool pokal 2012 - Brno, tekma v lednem plezanju

V soboto, 8. decembra 2012, je v Brnu na Češkem potekala mednarodna tekma v lednem plezanju za pokal Black Diamond. Tekme se je udeležilo 8 slovenskih tekmovalcev, od tega 2 tekmovalki, članici slovenske reprezentance. Najboljše so se uvrstili reprezentanti Janez Svoljšak, Nastja Davidova in Tjaša Kosič.
Takole nam je alpinistka in ledna plezalka, od letos tudi članica slovenske reprezentance v lednem plezanju Nastja Davidova (AO PD Ljubljana-Matica, na sliki desno) predstavila tekmo: »Čeprav sem bila prvič na takem mednarodnem srečanju in nimam izkušenj, se mi je zdela tekma v Brnu dobro organizirana. Bilo je super tKA_PZS_tekma_LP_Brno_Nastja_Davidova_kvalifikacije2_foto_Dejan_Koren_mekmovalno vzdušje, 8 stopinj C pod ničlo, dobre smeri. Pohvale organizatorju Radeku Lienerth, postavljavcem in vsem, ki so tekmo podprli. Meni je bila res všeč. Zasedla sem 4. mesto v hitrosti, ki je bilo bolj ogrevanje za večerni finale v težavnosti. V težavnosti sem prav tako zasedla 4. mesto. S prvo tekmo sem zadovoljna. Videla sem, kaj mi manjka za naprej.«

Najboljšo pripravljenost je na tej tekmi pokazal Janez Svoljšak (AO PD Kranj), ki je med 44 tekmovalci v kvalifikacijah težavnosti zaostajal le za Čehom Mirekom, v finalu pa je zasedel 4. mesto.

Slovenski tekmovalki sta se odlično izkazali, reprezentantka Tjaša Kosič (ŠPO PD Jesenice) je v težavnosti osvojila 5. mesto, debitantka v reprezentanci Davidova pa je, kot zgoraj zapisano, dosegla kar dve 4. mesti - tako v težavnosti kot hitrosti. Davidova je bila tudi edina od Slovencev, ki je nastopila v obeh disciplinah.

Nastopilo je več Slovencev, največ s primorskega konca. V nadaljevanju sezone bo sledilo še nekaj mednarodnih tekem, ki sicer niso tekme svetovnega pokala, vendar pa tekmovalci radi pridejo nanje brusit svoje znanje iz izkušnje.

REZULTATI slovenskih tekmovalcev:
moški, težavnost
4. Janez Svoljšak(AO PD Kranj)
12. Dejan Koren (AO PD Vipava)
14. Joži Pavlič (AO PD Celje Matica)
35 Tine Vidmar
41. Boštjan Mikuž (AS PD Ajdovščina)
43. Silvo Blaško (AO PD Vipava)

Vsi rezultati: http://drytoolcup.eu/en/vysledky/
ženske
4. Nastja Davidova (AO PD Ljubljana-Matica) - težavnost in hitrosti

5. Tjaša Kosič (AO PD Jesenice) - težavnost
 

 
Pripravila Zdenka Mihelič
Foto Dejan Koren

-----------------------------------------------
Preberite tudi:
Svetovni pokal v lednem plezanju UIAA 2013, svetovno prvenstvo
https://www.pzs.si/novice.php?pid=7650 8. 2. 2023