PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


Posavsko hribovje: Boč–Bohor 1:50.000

 
Avtor:

Šifra: 3838803150861

Teža: 97,00 g.

Skupina: ZEMLJEVIDI - Slovenija

Cena:8,10 EUR
Popust:-60,00 %
Tvoja cena:3,24 EUR

Cene vsebujejo DDV.

Planinski zemljevid Posavsko hribovje: Boč-Bohor - 1:50.000 zajema območje med Zrečami, Oplotnico in Slovenjsko Bistrico na severu, Bočem, Podčetrtkom in Bizeljskim na vzhodu, Sevnico in Krškim na jugu ter Vitanjem, Vojnikom in Štorami na zahodu.
V omenjenem kvadratu boste našli raznovrstne in mirne planinske poti, ki se vijejo nad Zrečami, Slovenskimi Konjicami, Šentjurjem, Sevnico, Senovim, Krškim, Bizeljskim, Podčetrtkom, Šmarjem pri Jelšah, Rogaško Slatino in Poljčanami.

Večina poti vodi prav na hišne vrhove omenjenih naselij, kljub temu pa na območju zemljevida Posavsko hribovje: Boč-Bohor - 1:50.000 najdete tudi nekaj priljubljenejših ciljev - Resevno, Bohor, Sveti Primož nad Krškim, Boč. Ciljev za raznorazne sprehode ali prave družinske pohode je torej precej - še toliko več zaradi dejstva, da je med številnimi vasmi splejana razvejana mreža udobnih 

pz_pzs_posavsko_hribovje_boc_bohor_obmocje

planinskih poti primernih prav za vsakogar.

Poleg planinskih poti, najdete na zemljevidu tudi označene železniške in avtobusne postaje. Pa seveda še planinske koče ter razna gostišča, bencinske servise, zanimive sakralne objekte ter številne kulturne in naravne posebnosti in znamenitosti. Slednje so na kratko opisane tudi na hrbtni strani zemljevida.

Skratka, planinski zemljevid Posavsko hribovje: Boč-Bohor - 1:50.000 ima vse kar mora vsebovati pravi zamljevid za brezskrbnejše potepanje po zahodnem delu Posavskega hribovja.

Format: 12 x 23 cm.

PZS, 2003

https://www.pzs.si/izdelek.php?pid=77 6. 4. 2020