PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sreda, 26. december 2012, ob 0. uri

Na BOFFu v soboto o omejitvah za gorske kolesarje

V sklopu 6. filmskega festivala BOFF bo v soboto, 29. eecembra, okrogla miza o neizkoriščenem slovenskem gorskokolesarskem prostoru in restriktivni slovenski zakonodaji. Potrjena šesterica zanimivih sogovornikov. Ta dan na sporedu tudi oba MTB filma.
Pod okriljem šestega festivala filmov o športih na prostem in o naravi BOFF (Bovec Outdoor Film Festival) bo to soboto v Bovcu potekala tudi okrogla miza z naslovom »Gorsko kolesarstvo in zakonodaja v Republiki Sloveniji«.

»Že od začetka festivala si želimo, da ne bi bil le pasivno spremljanje slike na platnu. Namen okrogle mize je izpostaviti problematiko, ki se tiče športa, ki je pogosta tema filmov na festivalskem sporedu, in po možnosti priti tudi do kakšnega sklepa s težo. Od vseh športov, ki se pojavljajo v filmih BOFFa, se nam je zdela ta tema trenutno najbolj aktualna,« pravi vodja festivala Jan Maček.

Okrogla miza bo v mali dvorani Stergulčeve hiše v soboto 29. decembra z začetkom ob 16. uri. Vabljeni so vsi, ki jih zanima ta tematika.

Udeležbo na okrogli mizi, ki jo bo vodil Tomaž Kovšca, so potrdili predsednik Planinske zveze Slovenije Bojan Rotovnik, načelnik Komisije za turno kolesarstvo Planinske zveze in član Slovenske kolesarske pobude Jože Rovan, direktor Triglavskega narodnega parka Martin Šolar, član Odbora za gorsko kolesarstvo Kolesarske zveze Slovenije in upravljalec Fun bike parka Kranjska Gora Gorazd Stražišar, Peter Zajc iz Razvojne agencije Koroška ter Iztok Mlekuž iz bovške krajevne enote Zavoda za gozdove. Vrsta drugih vpletenih bo z vprašanji lahko sodelovala iz občinstva.

Slovenija je med evropskimi državami z največ potenciala za razvoj gorskega kolesarstva, a pri vrhu med državami s tej dejavnosti najmanj prijazno zakonodajo. Kako izkoristiti potencial? Kako še izboljšati dialog med uporabniki poti in naravnega prostora? Gre za okoljsko problematiko ali za varovanje položaja uporabnikov z daljšo tradicijo? To je le nekaj vprašanj, na katera bodo v soboto poskusili odgovoriti udeleženci okrogle mize. 

V soboto sta na sporedu tudi gorskokolesarska filma, domači Switch v sklopu z začetkom ob 18. uri ter kanadski Strength in Numbers v sklopu z začetkom ob 20. uri.

Preberite tudi:
- V petek v Bovcu starta 6. BOFF
- BOFF na Bovškem zopet v zadnjih dneh leta
- Podroben spored festivala, vsebine filmov
- www.boff.si
- www.facebook.com/visitboff

Prireditelj: ŠD Drča

Video napovednik festivala:

BOFF 2012 Trailer from BOFF on Vimeo.

https://www.pzs.si/novice.php?pid=7702 17. 8. 2022