PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


četrtek, 21. februar 2013, ob 0. uri

Odprtje planinske rekreativno-učne poti S klopce na klopco

Planinsko društvo Slivnica pri Celju vas v soboto, 23. februarja 2013 vabi na odprtje obnovljene in nadgrajene poti okoli Gorice pri Slivnici, ki se imenuje planinsko rekreativna-učna pot S klopce na klopco, ter na praznovanje njihove 25-letnice delovanja s koncertom Godbe Vertikale. Vabljeni!
Planinsko društvo Slivnica pri Celju se je odločilo, da bo okoli Gorice pri Slivnici uredilo planinsko rekreativno-učno pot S klopce na klopco. Z njo smo povezali zanimive vrhove v našem kraju in na vrhove, s katerih je lep razgled, postavili tudi klopce, ki so namenjene obiskovalcem, da si vzamejo čas za oddih in opazovanje čudovite narave. Projekta smo se lotili celostno, in sicer z izdelavo celostne grafične podobe, postavitvijo spletne strani ter pripravo različnih propagandnih materialov. 

V okviru projekta smo:
· markirali več kot 20 kilometrov poti,
· postavili klopce na 6 različnih vrhovih: Gaj, Gradišče, Peseke, Sveta Helena, Col in Turnče, na vseh teh vrhovih pa postavili tudi skrinjice z vpisnimi knjigami in žigi,
· postavili 9 informativnih tabel ter 23 smernih tabel,
· na štirih vrhovih postavili tudi smerne vetrnice z opisi vseh vrhov, ki jih vidimo,
· izdali vodnik po poti v nakladi 200 izvodov in propagandne zgibanke v nakladi 3.000 izvodov. 

Projekt nam je uspelo v tem času tudi zaključiti, zato bomo 23. 2. 2013 organizirali prireditev, na kateri bomo planinsko rekreativno-učno pot S klopce na klopco odprli in obeležili 25. obletnico delovanja planinskega društva Slivnica pri Celju.

Potek prireditve:
15.00 odprtje poti in organiziran pohod na Gradišče in Peseke
18.00 proslava s kulturnim programom v izvedbi članov PD Slivnica pri Celju in vokalne skupine Kresnice - v kulturnem domu v Gorici pri Slivnici
19.30 koncert skupine Godba Vertikale - v kulturnem domu v Gorici pri Slivnici

Celotni projekt je bil sofinanciran s sredstvi LAS Od Pohorja do Bohorja.

Za vsebino je odgovorno Planinsko društvo Slivnica pri Celju. Organ upravljanja za Program razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.« Projekt »Rekreativno učna pot s klopce na klopco« je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, os Leader, pod okriljem Lokalne akcijske skupine »Od Pohorja do Bohorja«.

Veselimo se snidenja z vami.

Matej Planko, vodja projekta
Silvo Užmah, predsednik PD Slivnica pri Celju

PD_Slivnica_pri_Celju_S_klopce_logo_EU

https://www.pzs.si/novice.php?pid=7883 22. 5. 2024