PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


petek, 7. junij 2013, ob 0. uri

Dobrodošli v novi koči Goûter (Mont Blanc)

Planinske zveza Francije FFCAM obvešča vse gornike, ki se nameravajo povzpeti na Mont Blanc, o rezervacijah in nočitvah v novi planinski koči Gouter pod Mont Blancom.
Planinska zveza Francije FFCAM:
Sporočamo vam, da so sicer dovoljenja iz okrožne varnostne komisije in občinski odlok o odprtju nove koče še vedno v teku, vendar pa boste v tem času do odprtja dobrodošli v 100 prostorih stare koče (možnost spanja že od prvega junija).

Spletna prijava je možna od 2. maja. Svetujemo vam, da naredite rezervacijo dovolj zgodaj pred prihodom (spletna prijava je že možna, in sicer vse od 2. maja). Spletna prijava je možna do dneva prihoda do 10.00 dopoldne - seveda, če je še prosto.

Spletna rezervacija (on-line) na: http://refugedugouter.ffcam.fr/resapublic.html
in na http://refugedugouter.ffcam.fr/resapro.html, če ste profesionalni gorski vodnik, član UIAGM.

Pred rezervacijo pozorno preberite vse informacije v zvezi s postopkom rezervacije na: http://refugedugouter.ffcam.fr/faq.html.

Mont_Blanc_Gouter1Vsi, ki ne bodo rezervirali nočitev, jih ne bodo spustili v kočo.

OPOZORILO: Prosimo, ne tvegajte! Plezanje na Mont Blanc je nekaj, na kar se morate dobro pripraviti vnaprej (fizično, psihično); rezervacija nočitve in počitek v koči sta dela tega procesa, zato vas prosimo za rezervacijo dovolj zgodaj, ter v primeru, da je na izbrani dan koča polna, da odložite svoj vzpon na drug dan.

Kampiranje in bivakiranje:
Tako kot prejšnja leta je vsaka oblika kampiranja/taborjenja prepovedana z ministrskim odlokom na zavarovanem območju Mont Blanca, vključno bivakiranjem.
Letos bodo javni organi začeli izvajati režim, s katerim bodo zagotovili, da do bivakiranja in kampiranja ne bo prišlo. Možno pa je postaviti tabor na območju koče Tête Rousse (omejitev na 50 šotorov). Obvestite upravnika koče Tete Rousse, če želite taboriti.

Dobrodošli ter srečno, varen korak!

Planinska zveza Francije (Fédération française des clubs alpins et de montagne)
http://www.clubalpin.com

https://www.pzs.si/novice.php?pid=8279 23. 1. 2022