PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 10. junij 2013, ob 0. uri

Gremo v hribe 2013 - Mirna gora je zaživela

Na petem dogodku Zlatorogove transverzale ponosa v soboto, 8. junija 2013, se je v Beli krajini zbralo skoraj pol tisoč planincev. S svojim vzponom so prispevali k nadaljnjemu učinkovitemu delovanju Planinskega društva Črnomelj, s katerim smo skupaj organizirali dogodek akcije Gremo v hribe na Mirni gori.
Številne družabne nagradne igrice, poskočna glasba veselih harmonikašev in izvrstna jedača so razgreli ozračje nad Mirno goro in 447 planincev, ki so se povzpeli na enega sedmih tisočakov občine Semič (ste vedeli, da je to občina z največjim številom vrhov z nadmorsko višino nad 1.000 m?). 

Tokratni dogodek smo organizirali v sodelovanju s Planinskim društvom Črnomelj, ki upravlja z domom na Mirni gori. Njihov srčni predsednik Peter Dichlberger je s svojo ekipo poskrbel, da je vse teklo kot podmazano. S svojim obiskom sta na nas vrhu Mirne gore počastila tudi županja občine Črnomelj Mojca Čemaž Stjepanovič, in podžupan Brane Adlešič, ki preko občine tudi sicer finančno pomagata lokalnemu planinskemu društvu.

447 planincev je s svojimi vpisi v častno Zlatorogovo vpisno knjigo prispevalo k nadaljnemu uspešnemu delovanju društva, saj bo Pivovarna Laško v njihovem imenu društvu donirala 1 euro za vsak vpis ter dodala še toliko eurov, da bo skupni znesek znašal simboličnih tisoč.

Znova se zberemo v soboto, 15. junija, pri Koči na Blegošu. Vabljeni v našo družbo!

Več informacij:
www.gremovhribe.si
FB Gremo v hribe
Maša Meden, masa.meden@sv-rsa.com, 040 451 800

ZTP_Gremo_v_hribe2013_splet_m
https://www.pzs.si/novice.php?pid=8283 7. 7. 2020