PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 8. julij 2013, ob 0. uri

Analiza lavinskih nesreč na območju Kamniških Alp za leto 2013

Spoštovane planinke in planinci, potrudili smo se in naredili analizo intervencij, ki so bile posledica snežnega plazu v letošnji zimski sezoni. Povzetek obeh intervencij bo objavljen tudi v biltenu avstrijske lavinske službe, ki izide vsako leto in za katerega je pripravila podatke vseh letošnjih nesreč v snegu ekipa Mihe Pavška iz NH - WF.
Fantje so se res potrudili in upam, da bomo lahko že v letošnjem letu pridobili še kakšno lavinsko postajo, kot je na Zelenici. Zelo dobrodošla bi bila na območju Kamniško - Savinjskih Alp. Podrobno poročilo bo po besedah Mihe Pavška izšlo v mesecu avgustu in ga takrat v celoti objavimo.

Na tem mestu bi radi opravičili tudi Boštjana Griljca, ki je bil omenjen kot žrtveno jagnje v zapisu Igorja Jenčiča, Žmavčarji. Boštjan Griljc je izkušen gorski reševalec in inštruktor. Besedilo pa je na spletu DGRS Kamnik samo objavil, avtorja besedila sva Franc Miš in Matjaž Šerkezi v imenu DGRS Kamnik in za njim še vedno stojiva, dobronamerno.

Drži pa, da je v zapisu Igorja Jenčiča kar nekaj stvari, s katerimi se lahko strinjamo, enako v komentarjih pod besedilom. Upam, da nam v prihodnje uspe, da stvari dobijo svoje pravo mesto in da smo se iz napak vsi skupaj nekaj naučili.

Kot je bilo že omenjeno v enem izmed naših besedil na spletu:
Bodimo odgovorni, hodimo odgovorno! Resnično je škoda vsakega življenja, ki se izgubi zaradi objestnosti in nepremišljenosti.

Člani DGRS Kamnik vam želimo lepo poletje in varen korak na planinskih poteh.

Pripravil: Matjaž Šerkezi, tajnik

Franc Miš, predsednik DGRS Kamnik

pdf Analiza_avtor Franc Miš (2,3 MB)
https://www.pzs.si/novice.php?pid=8363 23. 9. 2020