PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 19. avgust 2013, ob 0. uri

Gremo v hribe 2013 - Zlatorogova transverzala ponosa na Nanosu

Po enomesečnem premoru se je na Nanosu v soboto, 17. avgusta 2013, ponovno zbrala druščina Zlatorogovih planincev. Kar 505 se jih je vpisalo v Zlatorogovo častno vpisno knjigo ter dan preživelo na idilični lokaciji pred Vojkovo kočo.
Napovedani prometni zastoji, ki so se sicer izkazali za še kako realno situacijo, nas v soboto niso odvrnili od izleta na Primorsko. Natančneje do mogočnega velikana, ki kraljuje Postojnski kotlini. Tistega očaka, ki slovi po tudi precej preciznem vremenoslovju, saj z oblaki na glavi napoveduje deževno vreme. A v soboto je bila nad njegovo glava le sinja modrina, ki je skupaj s prijetnim vetrcem vabila planince, da ga osvojijo. 505 je bilo takšnih, ki ga je. Prav toliko se jih je namreč vpisalo v Zlatorogovo častno vpisno knjigo. Za nagrado je vsak prejel plastenko vode Oda, medtem ko bo Pivovarna Laško za vsak vpis donirala 1 EUR lokalnemu planinskemu društvu.                           

Tokrat smo dogodek speljali v sodelovanju s Planinskim društvom Postojna, katerega žezlo je ravno pred meseci prejel Miran Hebar. Akcijo Gremo v hribe smo pred leti zasnovali skupaj s sedaj že bivšim predsednikom Vlado Smrekarjem, ki je zaslužen tudi za to, da je Nanos postal stalnica v Zlatorogovi transverzali ponosa. A tudi brez Vlada je ekipa planinskega društva v tesnem sodelovanju z oskrbnico Anico poskrbela za prisrčno gostoljubje. 

Z vpisi v častno Zlatorogovo vpisno knjigo smo zbrali 505 eurov, ki jim bo Pivovarna Laško dodala še 495 in tako za nadaljnje uspešno delovanje v blagajno planinskega društva Postojna donirala 1.000 eurov.

ZTP_2013_Nanos_17_8_2013_1_foto_Jure_Straus_m ZTP_2013_Nanos_17_8_2013_2_foto_Jure_Straus

Na travnatem prizorišču pred Vojkovo kočo smo streljali na gol, metali na koš oziroma sod, smučali, vrteli hula hop obroče, skakali ob utežeh in sploh se imeli skrajno prijetno. Družbo nam je delal duet Zlati časi in najbolj zagreti so tudi zaplesali. Ko pa je na »sceno« stopil orkester Nika Polesa, svetovnega prvaka v diatonični harmoniki, se je kar zakadilo pod petami. Prav zares in dobesedno. Kako je to mogoče? Obiščite nas na Nanosu prihodnje leto, morda pa vam skrivnost »plesa, da se kar kadi« razkrijemo že to soboto, ko se še predzadnjič letos zberemo na Vogarju. Vabljeni!

Več informacij:
www.gremovhribe.si
FB Gremo v hribe
Maša Meden, masa.meden@sv-rsa.com
Foto Jure Štraus

ZTP_Gremo_v_hribe2013_splet_m
https://www.pzs.si/novice.php?pid=8474 25. 1. 2022