PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


petek, 4. oktober 2013, ob 0. uri

Korporativna akcija na Naravskih ledinah

Čeprav ima petek ,13., negativen prizvok, je bil ta petek, 13. 9. 2013, še kako POZITIVEN. Z enaintridesetimi Simobilovci iz Ljubljane smo preživeli krasen sončen dan visoko pod Uršljo goro na naši planinski koči na Naravskih ledinah. Na korporativni akciji so sodelovali: SIMOBIL d. d., Planinsko Društvo Ravne na Koroškem in Koča na Naravskih Ledinah.

Vodilo našega dela na koči je bil v vseh dogovarjanjih POVODNI MOŽ, ki je nekoč prebival na Uršlji gori; se potem preselil na Pohorje in se pred dvema letoma na Prvem otroškem festivalu Povodnega moža, ki se v začetku junija na pobudo dveh mladih prostovoljcev odvija na Ravnah, zopet vrnil in se naselil v kočici na Naravskih ledinah. Kočici sta  dve, dokaj ubogi sta bili, a Simobilovci so ju čudovito olepšali in uredili – ena je za Povodnega moža, druga pa za Uršulo; zdaj moramo najti samo še ustrezne postelje, pa ne bo kaj lepšega kot prenočiti na Ledinah v njih! 

To pa še ni vse: 
poleg kočic so se v novi beli preobleki zalesketala še vsa vrata na skupnih ležiščih v koči, vse klopi pred kočo so s premazom dobile čudovit žameten izgled, vhod v kočo pa je po »po večurni obdelavi« Simobilovcev  kot nov.  Čudovito!

Toplo je bilo, sonce je sijalo,  energije in dobre volje smo imeli vsi dovolj, oskrbnika sta poskrbela za dobro hrano, pa še košaro smo napolnili z gobami!

Zelo smo zadovoljni vsi, zato še enkrat HVALA vsem, ki so pripomogli k temu dogodku.

O vzdušju pa naj spregovorijo slike.

Veronika Kotnik,
predsednica PD Ravne

PD_Ravne_korporativna_akcija_13_9_2013_DSC_0873
Foto arhiv PD Ravne na Koroškem
https://www.pzs.si/novice.php?pid=8609 23. 1. 2022