PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


nedelja, 1. december 2013, ob 0. uri

Janez Svoljšak zmagal na 1. tekmi SLO-HRV odprtem prvenstvu v lednem plezanju 2013/2014

Na prvi tekmi slovensko-hrvaškega odprtega prvenstva v lednem plezanju 2013/2014, ki je potekala včeraj, 30. novembra, v Bjelovarju, je zmagal slovenski reprezentant Janez Svoljšak. Tekmo je sodil Žiga Šter (PZS).
Slovensko-hrvaško odprto prvenstvo v lednem plezanju 2013/2014 se je začelo s tekmo v Bjelovarju, kjer so se ledni plezalci pomerili na vodnem stolpu v parku Borik. Tekmovali so v težavnostnem plezanju, in sicer moški in ženske.

V moški konkurenci je tekmovalo 15 tekmovalcev iz Hrvaške, Slovenije (1) in iz Bosne in Hercegovine (1). V ženski konkurenci je tekmovala le 1 hrvaška ledna plezalka.

Tekmovanje se je začelo ob 9.30, prijave pa so organizatorji iz Sportsko penjačkega kluba Grip in Bjelovarja sprejemali na dan tekmovanja (zaželeno pa se je bilo že predhodno najaviti po telefonu).

Tekmo je sodil Žiga Šter, mednarodni sodnik in vodja Podkomisije za tekmovalno ledno plezanje KGŠ (Komisije za gorske športe) PZS.

Slovenski reprezentant Janez Svoljšak (AO PD Kranj), ki se je edini udeležil tekme s slovenske strani, je odlično začel tekmo in prepričljivo zmagal. Janez je v lanski sezoni dosegel izvrsten uspeh, ko je na prvem mladinskem svetovnem prvenstvu v Saas Grundu (Švica) dosegel izvrstno 3. mesto.

Organizatorji so se zopet lepo potrudili - tako s tekmovanjem kot tudi z druženjem ob tem, saj so poskrbeli za glasbo, polne želodčke in dobro zabavo.

Rezultati tekmovanja bodo objavljeni na spletni strani kluba, www.spk-grip.hr.

Dodano 2. 12. 2013 po prejemu rezultatov: PDF REZULTATI (27,10 KB)

Vsi slovenski ledni plezalci pa že sedaj lepo povabljeni na naslednjo tekmo v Zagrebu 15. decembra, kjer bo predsednik žirije Andrej Pečjak!

Zdenka Mihelič
------------------------------------
Povezana novica: 1. tekma odprtega prvenstva v lednem plezanju Slovenije in Hrvaške
------------------------------------

Na fotografijiah Janez Svoljšak na tekmi v Bjelovarju, foto Marta Svoljšak

KGS_PZS_Bjelovar_30_11_2013_zmaga_JanezSvoljsak_foto_Marta_Svoljsak2m

KGS_PZS_Bjelovar_30_11_2013_zmaga_JanezSvoljsak_foto_Marta_Svoljsak3m
https://www.pzs.si/novice.php?pid=8798 31. 3. 2023