PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


četrtek, 16. januar 2014, ob 0. uri

Zimski posveti za vodstva planinskih društev 2014

Planinska zveza Slovenije vas konec meseca januarju in v začetku februarja 2014 vabi na posvete za vodstva planinskih društev, ki bodo v Mariboru, Trzinu, Postojni in Laškem. Udeležbo na posvetu si izberete po vaši želji in zmožnostih udeležbe. Vabljeni!

Planinska zveza Slovenije vas konec meseca januarju in v začetku februarja 2014 vabi na posvete za vodstva planinskih društev, ki bodo v naslednjih krajih:

- v Mariboru, 28. januarja 2014, ob 16.30, v Osnovni šoli Franceta Prešerna, Žolgarjeva 2, Maribor,
- v Trzinu, 30. januarja -> prestavljen na 13. februar 2014, ob 16.30, v Dvorani Marjance Ručigaj Trzin, Ljubljanska cesta 12 F, 1236 Trzin,
JPG ZEMLJEVID PARKIRIŠČA >>> (753,58 KB)

- v Postojni, 4. februarja 2014 -> prestavljen (novi datum: 25. februar 2014), ob 16.30, v Hotelu Epicenter Postojna Kazarje 10, Postojna, kongresna dvorana,
- v Laškem, 6. februarja 2014 -> prestavljen (novi datum: 20. februar 2014), ob 16.30, v prostorih Knjižnice Laško, Aškrčev trg 4, 3270 Laško.

Udeležbo na posvetu si izberete po vaši želji in zmožnostih udeležbe.

NAMEN posvetov je seznanitev vodstev planinskih društev z novostmi in koristnimi informacijami s področja davčne zakonodaje, predstaviti novi Pravilnik o priznanjih in kataster planinskih poti, prav tako pa je pomemben del posveta pretok informacij, pobud in vprašanj s strani društev na PZS.

PROGRAM
Vodstva planinskih društev bomo seznanili tudi z novostmi v Planinski zvezi Slovenije.

1. DEL: splošne vsebine:
Predstavili bomo rezultate ankete, ki je bila med planinskimi društvi izvedena jeseni 2013. Spletni portal Naveza smo nadgradili z nekaj novimi funkcionalnostmi, ki jih bomo na kratko predstavili. Organizirali bomo še en sklop celodnevnih delavnic.
Wikipedia je medij, na katerem je objavljeno vse več vsebin. Vse več uporabnikov te podatke uporablja pri svojem delu in Wikipedia postaja pomemben vir, na katerem pa planinske vsebine še niso dovolj prisotne. Predstavljene bodo možnosti objav in napovedana posebna delavnica na to temo. 

2. DEL: predstavitev novega Pravilnika o priznanjih PZS:
Namen predstavitve je nazorna pojasniti možnosti, ki jih ponuja sistem podeljevanja priznanj PZS za društva in posameznike. Predstavljene bodo novosti na področju podeljevanja priznanj PZS, vrste priznanj, pogoji za pridobitev in postopek podajanja predlogov za priznanja s strani društev.

3. DEL: novosti na področju davčne zakonodaje:
Država redno spreminja davčno zakonodajo. Na posvetu bomo na kratko predstavili novosti, ki so bile uvedene z začetkom leta in najavili nekatere spremembe, ki so napovedane za bližnjo prihodnost. V februarju bomo organizirali celodnevno delavnico na to temo.

4. DEL: kataster planinskih poti:
Pod okriljem Komisije za planinske poti PZS e od leta 2007 deluje skupina za kataster planinskih poti, ki skupaj z lokalnimi uredniki in markacisti na terenu zbira ažurne podatke o planinskih poteh na terenu. V letu 2013 je bila imenovana dodatna delovna skupina, ki je veliko pripomogla k trenutnemu napredku projekta. Na posvetu bomo predstavili rezultate projekta in naloge, ki še čakajo do zaključka.

Posveti bodo predvidoma trajali do 20. ure. Pri vsaki predstavljeni temi bo tudi predviden čas za razpravo in vprašanja obiskovalcev. 

INFORMATIVNE PRIJAVE pošljite vsaj dva dneva pred vašim izbranim posvetom na naslov Planinska zveza Slovenije, Dvorakova 9, p. p. 214, 1001 Ljubljana ali po e-pošti na naslov info@pzs.si (v zadevi navedite »Zimski posvet 2014 za vodstva PD«).

Prijave so informativne zaradi zagotavljanja gradiv za vse udeležence. Predstavniki planinskih društev so seveda dobrodošli tudi, če se predhodno ne prijavijo (a v tem primeru ne moremo zagotavljati zadostnega števila gradiv, ga bomo pa v primeru, da bi gradiv na posvetu zmanjkalo, naknadno poslali po pošti).

V informativni prijavi navedite: kraj in datum, za katerega se prijavljate, število prijavljenih in PD, iz katerega prihajate.

CENA: posvet je za predstavnike planinskih društev brezplačen.

DODATNE INFORMACIJE: Mija Damjan - Stegu, info@pzs.si ali na tel. 01 43 45 680.
 
Lepo povabljeni!

Generalni sekretar PZS
Matej Planko
Predsednik PZS
Bojan Rotovnik

https://www.pzs.si/novice.php?pid=8951 19. 7. 2024