PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


četrtek, 15. junij 2017, ob 16.45 uri

Izdelek meseca – zemljevid Storžič - Košuta 1:25 000

Od 15. junija do 15. julija 2017 smo za vas pripravili naslednji izdelek meseca: Planinsko karto Storžič - Košuta 1:25 000. V tem času vam je na voljo s 50-odstotnim popustom, in sicer po ceni 4,05 €. Vabljeni k ugodnemu nakupu!
Planinski zemljevid Storžič, Košuta - 1 : 25 000 zajema območje med avstrijskima vasema Brodi (Loibltal) in Sele-Fara (Zell-Pfare) na severu, Tolsto Košuto, Spodnjim Jezerskim in Preddvorom na vzhodu, Visokim in Naklom na jugu ter Podnartom, Dobrčo in Ljubeljem na zahodu.

Za središče zemljevida lahko brez slabe vesti določimo Tržič, saj predstavlja stično točko poti, ki vodijo do izhodišč za vzpone na številne vrhove grebena Košute, Storžiča, Dobrče in Kriške gore. Seveda ne smemo pozabiti na številne gorenjske vasi, posejane pod južnimi pobočji grebena med Kriško goro, Tolstim vrhom, Storžičem in Srednjim vrhom. Skoraj iz vsake se na enega izmed omenjenih vije ena od dobro označenih in precej priljubljenih planinskih poti.

pz_pzs_storzic_kosuta_obmocjePlaninski zemljevid Storžič, Košuta - 1 : 25 000 narejen v merilu 1 : 25 000, zato je primeren tudi za ljubitelje skritih stezic in prehodov ter lažjih in zahtevnejših brezpotij - vseh je na območju Košute, Storžiča in Dobrče precej.

Poleg planinskih poti, najdete na zemljevidu tudi označene avtobusne postaje (železniška je le ena, v Podnartu, ki jo lahko zaradi odmaknjenosti od osrednjega dela zemljevida lahko zanemarimo), kar lahko pride še kako prav, saj so večji kraji dobro povezani z avtobusnimi linijami iz Kranja in Tržiča. Te vam omogočajo, da se lahko podate na daljšo turo oz. kar prečenje z izhodiščem v enem in koncem v drugem naselju.

CENA: V času od 15. junija do 15. julija 2017 je zemljevid na voljo po znižani ceni s 50-odstotnim popustom, in sicer po ceni 4,05 €* (redna cena 8,10 €). 

*DDV je obračunan v ceni. Stroške poštnine plača naročnik.

Informacije in naročila:
 

planinska_zalozba_modra_stevilka

logo_planinska_zalozba

baner_spletna_trgovina_186x130

znak_spm_bela

https://www.pzs.si/novice.php?pid=9148 25. 5. 2018