PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sreda, 23. april 2014, ob 0. uri

Čiščenje planinskih poti PD Šoštanj: Topolšica-Lom

Po letošnji naravni ujmi, ki je prizadela velik del Slovenije, so že številna društva začela z akcijami obnove planinskih poti. PD Šoštanj organizira delovno akcijo čiščenja jutri, 24. aprila 2014. Vabljeni, da se jim pridružite!
V četrtek, 24. 4., bo imelo Planinsko društvo Šoštanj delovno akcijo na odseku planinske poti med bolnišnico v Topolšici in Lomom. Odstranjevali bodo odpadle veje in manjša debla s poti.

Vsi, ki ste pripravljeni pomagati, pri tem delu lepo vabljeni!

Več o akciji:

Vsako leto Markacijski odsek pripravi dve skupni delovni akciji na planinskih poteh PD. Običajno delo opravljajo samo markacisti. Letos je tako kot ostalim prebivalcem Šaleške doline in širše tudi nam precejšne težave naredil žledolom. V ta namen na te akcije, ki jih bo letos več, vabijo vse člane društva in ostale, ki ste jim pripravljeni pomagati pri odstranjevanju polomljenih vej.

Čiščenje planinskih poti: odsek Topolšica-Lom.

Pričetek: 24. 4. 2014 ob 16. uri.
Konec:  24. 4. 2014 ob 19. uri.

Lokacija
: Pri vhodu v Bolnišnico Topolšica.

Organizator
: Planinsko društvo Šoštanj.

Kontakt
: Vlado Stropnik, 031 392 146.

Oprema
: V društvu imajo nekaj opreme za nadelavo poti in odstranjevanje vej, in sicer motorno žago in nekaj škarij za obrezovanje. Kljub temu pa tiste, ki boste prišli, prosijo, da v kolikor imate doma to opremo in ste vešči dela z njo, prinesete to sabo. Prav tako vas prosijo, da imate primerno obutev, obleko in delovne rokavice, da ne pride do kakšnih poškodb ali poškodovanja kakšnih lepših oblačil.

Vodji akciji
: Vlado Stropnik, Jure Drev.
https://www.pzs.si/novice.php?pid=9251 13. 7. 2024