PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 26. maj 2014, ob 0. uri

Gremo v hribe 2014 - Na Kopitniku s svetovnim prvakom

V soboto, 24. maja, je planinska Koča na Kopitniku sijala v vsej svoji veličini. Prav takšne smo je vajeni že vsa leta, saj nas vreme na dan, ko Zlatorogovi planinci osvajajo ta savinjsko-zasavski skalnat rogelj, še nikoli ni razočaralo. Na idilični lokaciji nekaj metrov pod skalnatim vrhom Kopitnika se je zbralo več kot 500 Zlatorogovih planincev.
Med Rimskimi Toplicami in Zidanim Mostom se visoko nad desnim bregom reke Savinje dviga kopitast, raztegnjen in rahlo upognjen skalnat rogelj, Kopitnik. Prav nič eleganten ni. A če se povzpnete nanj, ne razočara. Prej začara. Če ne prej, ko pridete tik pod njegov vrh, kjer se nahaja koča. Brez pretiravanja bi se planinska Koča na Kopitniku lahko uvrstila na tekmovanje najlepših sredogorskih koč v Sloveniji. In morda celo zmagala. Lokacija postojanke v zavetju z gozdom obdane travnate kotanje je namreč skoraj pravljična. S kočo upravlja kar Planinsko društvo Rimske Toplice samo. Z njihovo pomočjo je ekipa Gremo v hribe v soboto organizirala tudi peti dogodek Zlatorogove transverzale ponosa, ki ga je obiskalo 545 planincev.

To, da so Zlatorogovi dogodki vedno polni smeha in dobre volje, danes, po petih letih, ve že velika večina ljubiteljev pohodništva. A v soboto je bilo v Zlatorogovi družbi še prav posebej pestro. Planince je namreč obiskal in se z njimi družil svetovni prvak v deskanju na snegu Rok Marguč. Stari in mladi, tisti z izkušnjami deskanja na snegu in tisti, ki so prvič stali na »bordu«, so se preizkusili v »karvanju« na pesku. In prav vsem je šlo odlično. Le kako jim ne bi, saj so imeli najboljšega učitelja na svetu. Rok Marguč se je tokrat izkazal ne samo kot vrhunski deskar na snegu, temveč tudi kot zabaven, sproščen, srčen, dobrovoljen in topel človek. Njegova družba je vsem še dodatno polepšala dan, otroci pa so bili še kako veseli, ko jim je podaril kartice s svojim podpisom.

Skupaj se bomo ponovno zabavali že to soboto, 31. maja. Dobimo se na Mariborski koči sredi mističnih pohorskih gozdov.  

***
Več informacij:
www.gremovhribe.si
FB Gremo v hribe
Maša Meden / masa.meden@sv-rsa.com / 040 451 800
Foto Sebastjan Plavec

ZTP_Gremo_v_hribe2014_m

https://www.pzs.si/novice.php?pid=9364 15. 7. 2024