PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


torek, 3. junij 2014, ob 0. uri

Gremo v hribe 2014 - Zlatorogova transverzala prišla na pol poti

V soboto zadnjega maja je karavana Zlatorogove transverzale ponosa osvojila Mariborsko kočo na Pohorju ter s tem prehodila že polovico, kar si je letos zastavila. Kljub relativno nizkim temperaturam in večino časa temnemu nebu se je v častno vpisno knjigo podpisalo 415 planincev.
Število Zlatorogovih pohodnikov ni bilo visoko, kot smo za Mariborsko kočo vajeni. A to ni pokvarilo volje in dobrega vzdušja na prizorišču pred kočo, ki jo z vseh strani objemajo skrivnostni pohorski gozdovi. Oskrbnica planinskega doma, nekdaj odlična rokometašica Tanja Dajčman, je  s svojo ekipo poskrbela, da so bili vsi zbrani siti in nihče žejen, medtem ko je ekipa Gremo v hribe še enkrat več pokazala, da ve, kako se streže zabavnim igram. Tokrat nam je družbo delal profesionalni žongler, ki je pohodnike učil spretnosti z žogicami in kmalu so po nebu letele žogice in se vrteli leteči krožniki.

V Zlatorogovo častno vpisno knjigo se je tekom dneva vpisalo nekaj manj planincev kot smo jih na štajerskem pričakovali. K temu je najverjetneje botrovala muhasta vremenska slika. A tudi 415 ni zanemarljiva številka. Pivovarna Laško bo v imenu vseh  planincev za vsakega donirala 1 euro ter k temu pridala še 585 eurov, da zaokroži donacijo Planinskemu društvu Maribor Matica na okroglih tisoč za njihovo nadaljnje učinkovito delovanje.

Ponovno se srečamo že to soboto, 7. junija. Močno upamo, da sonce naposled le razkaže svoje čare ter na Krvavec k Planinskemu domu na Gospincu (po domače h koči Rozka) privabi veliko število pohodnikov. Za zabavo bomo poskrbeli mi. Vabljeni!

***

Več informacij:
www.gremovhribe.si
FB Gremo v hribe
Maša Meden / masa.meden@sv-rsa.com / 040 451 800

ZTP_Gremo_v_hribe2014_m
https://www.pzs.si/novice.php?pid=9383 19. 7. 2024