PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


torek, 2. september 2014, ob 0. uri

Fotografski natečaj Steklena gora

Planinsko društvo Maribor Matica razpisuje fotografski natečaj Steklena gora. Fotografski natečaj išče motive, ki odražajo ranljivost in pestrost gorskih habitatov, njihov pomen za življenje, nenehno borbo za preživetje, prilagoditve življenjskim razmeram, človekovo prisotnost v ranljivem gorskem okolju. Najboljše tri fotografije bodo nagrajene.
Povzetek natečajnih določil:

Fotografski natečaj išče motive, ki odražajo ranljivost in pestrost gorskih habitatov, njihov pomen za življenje, nenehno borbo za preživetje, prilagoditve življenjskim razmeram, človekovo prisotnost v ranljivem gorskem okolju. Natečaj je namenjen ljubiteljskim in profesionalnim fotografom. Avtor lahko na natečaju sodeluje z največ petimi fotografijami. Na natečaju ne smejo konkurirati predhodno nagrajene ali že objavljene fotografije.

Fotografije se pošljejo v digitalni obliki na CD-ju in natisnjene na papir (velikost daljše stranice 24 cm). Na hrbtni strani vsake fotografije naj bo napisano ali nalepljeno:

- šifra (za različne fotografije istega avtorja različne šifre),
- naslov motiva,
- datum in kraj nastanka posnetka.

Fotografije so lahko barvne ali črno - bele, v pokončnem ali ležečem formatu. Dovoljena je osnovna neselektivna obdelava fotografij (izrez, osvetlitev, kontrast, ostrina, barve, ipd.). Zahtevan je digitalni format: JPEG (.jpg ali .jpeg) ali TIFF (.tif ali .tiff). Udeleženci naj smiselno upoštevajo enega od kriterijev za zadostno kvaliteto objave fotografij:

- resolucija min 300 dpi,
- vsaj 6 miljonov točk (6 megapixels),
- minimalna velikost datoteke 3 MB.

Žirija bo obravnavala pošiljke, ki bodo do vključno 15. 9. 2014 poslane ali osebno dostavljene na naslov: PD Maribor Matica, Jurčičeva 8/II, 2000 Maribor. Na pošiljko naj se obvezno napiše "Natečaj- ne odpiraj".

Žirija bo izbrala 3 fotografije, ki jih bo nagradila, in skupno 10 fotografij, ki bodo v oktobru 2014 objavljene v reviji Markacija. Obvestilo o izbranih fotografijah bo v začetku oktobra 2014 objavljeno na spletni strani Planinskega društva Maribor Matica, avtorjem izbranih fotografij bodo na navedene naslove poslana sporočila.

Nagrade:

- 1. nagrada: 300 €
- 2. nagrada: vikend paket za 2 osebi na Mariborski koči
- 3. Nagrada: vikend paket za 2 osebi na Koči na Žavcarjevem vrhu

Avtorji izbranih fotografij dovoljujejo PD Maribor Matica brezplačno uporabo fotografij za nepridobitno dejavnost društva ob pogoju, da je za vsako uporabljeno fotografijo vedno naveden avtor.

PD Maribor Matica

PDF  Besedilo razpisa ( 1188 KB)

https://www.pzs.si/novice.php?pid=9571 5. 6. 2023