PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 9. februar 2015, ob 0. uri

Nejc Kuhar posamezno 15. v svetovni turnosmučarski konkurenci

Po sobotnem izvrstnem 11. mestu v vzponu se je Nejc Kuhar na ponedeljkovi posamezni tekmi svetovnega prvenstva v turnem smučanju v švicarskem Verbierju v zelo strnjeni konkurenci zavihtel na 15. mesto.
Današnja tekma posamezno je bila prava promocija turnega smučanja. Zmagal je Španec Killian Jornet Burgada, zadnja leta najboljši turni smučar na svetu. Do polovice je sicer vodil Italijan Damiano Lenzi, nato pa je njegov padec (in zlomljena smučka) določil zmagovalca.

Izmed slovenskih tekmovalcev je pričakovano najbolje nastopil Nejc Kuhar in v zelo strnjeni konkurenci dosegel 15. mesto, Jure Šuligoj je bil 51., Klemen Triler pa 64. Nastopilo je 91 tekmovalcev.

"15. mesto na današnjem individualu ... super tekma, odlična trasa, majhne razlike, je šlo na nož skoz. Ponosn in zadovoln, juhu. Hvala vsem za support!" je na svoji FB-strani po tekmi zapisal Nejc Kuhar.

Po današnjem nastopu tekmovalce čaka dan počitka, v sredo, 11. februarja, pa bosta na zadnji tekmi Klemen in Jure nastopila še v tekmi parov.

PDF Rezultati (208 kB)

Iztok Cukjati

Preberite še:
Vertical race je res prava formula ena v turnem smučanju in spektakel tudi za gledalce ... (Nejc Kuhar na svojem blogu po 11. mestu v vzponu)
Svetovno prvenstvo v turnem smučanju - Nejc Kuhar v vzponu odličen 11.!
Slovenska trojica na svetovnem prvenstvu v turnem smučanju Verbier 2015
https://www.pzs.si/novice.php?pid=9905 19. 7. 2024