PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


četrtek, 12. februar 2015, ob 0. uri

22. mesto Juretu Šuligoju in Klemenu Trilerju za slovo od Verbierja

V sredo, 11. februarja, sta na zadnji tekmi za slovenske turne smučarje na svetovnem prvenstvu v Verbierju Klemen Triler in Jure Šuligoj nastopila še na tekmi parov, ki je bila zaradi poteka na nadmorski višini 3000 metrov še posebej zahtevna, svoje pa so dodali tudi težki spusti. Slovenska tekmovalca sta se borila po najboljših močeh in v konkurenci 37 parov dosegla 22. mesto.
Slovenska reprezentanca v tekmovalnem turnem smučanju je tekmovanje na svetovnem prvenstvu v švicarskem Verbierju sklenila s tekmo parov. Klemen Triler in Jure Šuligoj sta v konkurenci 37 parov dosegla 22. mesto.

"Ko sem pred nekaj leti slišal za ta šport, sem si rekel 'to bi tudi jaz'. In ja, danes je bila tekma ravno takšna, kot si jo želim: zahtevna, z veliko višinskimi metri, težkimi spusti, za povrh pa še z nepopisno lepo okolico. Čar parov je ravno v tem, da se težko dobita dva povsem enakovredna tekmovalca, kajti vedno je nekdo močnejši oziroma je v boljši dnevni formi. S Klemenom sva se borila po najboljših močeh, tokrat sem bil nekoliko močnejši. Bilo je vse zelo uživaško, zame še posebej zelo lepi spusti," je po tekmi poudaril Jure Šuligoj, ki se je izkazal kot novinec na največjih tekmovanjih.

Njegov ekipni kolega Klemen Triler pa je dodal: "Tekma je bila vrhunsko organizirana, zaradi poteka na veliki nadmorski višini (3000 metrov) pa je bila še posebej zahtevna. Nekateri spusti so bili tehnično zelo zahtevni, kar je slabšim smučarjem povzročalo kar nekaj preglavic. Svoj nastop ocenjujem kot soliden, pohvale pa Juretu, saj je bil danes močnejši del ekipe."

verbier_kuhar_suligoj_triler_cukjati
Nejc Kuhar, Jure Šuligoj, Klemen Triler in Iztok Cukjati na svetovnem prvenstvu v turnem smučanju Verbier 2015 (foto Iztok Cukjati)

Celotna slovenska zasedba vključno z Nejcem Kuharjem, ki je v zelo strnjeni konkurenci 7. februarja dosegel odlično 11. mesto v vzponu in mu 9. februarja dodal še 15. mesto posamično, je bila zadovoljna, trener in selektor slovenske reprezentance v tekmovalnem turnem smučanju Iztok Cukjati pa je elitno preizkušnjo v švicarskem Verbierju ocenil z naslednjimi besedami: "Svetovno prvenstvo Verbier 2015 je bilo odlično organizirano, srečo smo imeli tudi z lepim vremenom. Nastopi naših tekmovalcev so bili dobri, še posebej v luči izredno slabih snežnih pogojev za trening v letošnji sezoni. Konkurenca se je izredno zgostila, velike reprezentance (Italija, Švica, Francija, Španija, pa tudi Nemčija in Avstrija) pa z načrtnim delom in večjimi finančnimi sredstvi uspešno držijo razliko do tekmovalno manj razvitih držav. Vsekakor je to bilo prvenstvo, na katerem bi si želel nastopiti vsak tekmovalec v turnem smučanju."

Manca Čujež

Preberite še:
Nejc Kuhar posamezno 15. v svetovni turnosmučarski konkurenci
Vertical race je res prava formula ena v turnem smučanju in spektakel tudi za gledalce ... (Nejc Kuhar na svojem blogu po 11. mestu v vzponu)
Svetovno prvenstvo v turnem smučanju - Nejc Kuhar v vzponu odličen 11.!
Slovenska trojica na svetovnem prvenstvu v turnem smučanju Verbier 2015

Tekmovanje so omogočili tudi sponzorji: Millet je priskrbel odlična oblačila, Contour pa tekmovalne turne kože.
Millet_logo contour_logo
https://www.pzs.si/novice.php?pid=9915 29. 1. 2022