PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


torek, 24. februar 2015, ob 0. uri

Turni rally Završnica 2015

V soboto, 21. februarja, je v dolini Završnice prvič potekalo turnosmučarsko tekmovanje za slovenski pokal.
Organizatorji, Planinsko društvo Žirovnica, so tekmovanju dali ime Turni rally Završnica in se po zgledu letošnje 1. tekme na Zelenici in 2. na Jezerskem zagnano lotili priprav. Vse je šlo po načrtu do tedna pred dirko, ko je sonce neusmiljeno začelo topiti sneg. No, šajtrge, lopate in kar nekaj parov rok so bili vendarle močnejši in v soboto zjutraj je bila proga pripravljena. 
 
43 tekmovalcev se je ob 10. uri s štarta v Žingarici v dolini Završnice pognalo na sedemkilometrsko traso do Doma pri izviru Završnice. V nadaljevanju je sledil še krog oz. dva z vzponom, spustom in finalnim vzponom do cilja pri Domu. Skupno so tekmovalci na daljši progi premagali 1175 in tisti na krajši 950 višinskih metrov. 
V članski konkurenci je ciljno črto prvi ponovno prečil Nejc Kuhar, izmed štirih članic je bila najhitrejša Karmen Klančnik, med mladinci je slavil Matej Merlak, med veterani pa Tone njimi pa je bil domačin Tomaž Dolar. Med tremi rekreativkami je prvo mesto zasedla Simona Karničar. Po številu tekmovalcev so bili najmočnejša kategorija rekreativci, najhitrejši med Kutnjak.
 
Razglasitev rezultatov je potekala v Domu pri izviru Završnice, kjer so bili vsi sodelujoči deležni tudi okrepčila. Nagrado za srednji čas je prejel Robert Čermelj, posebno nagrado - vikend paket v Domu pri izviru Završnice - pa so organizatorji podelili Zidarjevim (Jaši, Juretu, Maji in Andreju) za družinsko udeležbo na tekmovanju.

PDF Rezultati tekmovanja Turni rally Završnica 2015 (212 kB)

Fotogalerija
 
Pri organizaciji so poleg članov PD Žirovnica sodelovali še člani GRS Radovljica, PGD Zabreznica in ostali prostovoljci. O dogajanju na progi in rezultatih je prisotne obveščal stari znanec podobnih prireditev Martin Šolar. Organizatorji se mu za sodelovanje najlepše d.o.o., Zavarovalnica Maribor, Aquawatt Žirovnica, Sport X Žirovnica, Moto gas, Elan, občina zahvaljujejo. Hvala tudi sponzorjem tekmovanja: Kovinar Gradnje St., Medium Žirovnica, Mili Žirovnica, Eurosol, AB trgovina in storitve, Savske elektrarne in Brinox inženiring d.o.o.

PDF skupna razvrstitev slovenskega pokala v turnem smučanju (392kB)
 
Na svidenje prihodnje leto!

Bojan Završnik,
vodja tekmovanja
https://www.pzs.si/novice.php?pid=9941 22. 6. 2024