PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 2. marec 2015, ob 0. uri

5. Humarjev memorial z lepo udeležbo tekmovalcev in gledalcev

Tradicionalno tekmovalno družabno srečanje lednih plezalcev v spomin na vrhunskega alpinista Tomaža Humarja.
Športno društvo lednih plezalcev Mlačca-Mojstrana je v sodelovanju s komisijo za gorske športe PZS organiziralo že 5. Humarjev memorial.
Memorial je namenjen predvsem rekreativnim lednim plezalcem in mladim, kjer se lahko preskusijo tudi na tekmovalni ravni brez obveznosti ali pritiskov, obenem pa je odlična priložnost za druženje lednih plezalcev različnih generacij. Letos so se organizatorji še najbolj razveselili številčnejše mladinske zasedbe, saj se je tekovanja udeležilo nekaj res mladih in perspektivnih plezalcev. Najmlajši med njimi, Domen Vogrin, ima šele 15 let! Da pa niti starejša generacija še ni za v staro šaro, je dokazal Andrej Pečjak, najstarejši med tekmovalci, ki je osvojil 2. mesto in zaostal le za favoritom Janezom Svoljškom. Andrej je po tekmovanju povedal:

Led je bil ravno pravšnji, vreme sončno in vzdušje odlično. Paralelni hitrostni progi sta tekli kot navadno do vrha prvih dveh lednih stebrov, leva je bila visoka 13 metrov, desna pa nekoliko daljša, ker je bila lažja. Tekmovalci smo morali preplezati obe progi, štel pa je seštevek obeh časov.

Tudi dekleta so se letos nekoliko bolj opogumila, kot je bila praksa do sedaj - bile so štiri, fantov pa je bilo devet. V polfinalni tek na izločanje po parih so se uvrstili štirje fantje, v ženski kategoriji pa sta se dve dekleti, zaradi manjšega števila tekmovalk, uvrstili kar neposredno iz kvalifikacij. Po pričakovanju sta tako pri fantih kot tudi pri dekletih zmagala tekmovalca, ki se udeležujeta tekem svetovnega pokala, vendar sta imela tudi ta dva kar težko delo, finalni dvoboj je bil tako napet do konca.

Led je pripravil Pavel Skumavec z Društvom lednih plezalcev Mlačca-Mojstrana, sodila pa sta Peter Vukotič in Jasna Pečjak, ki je bila hkrati tudi predstavnica Komisije za gorske športe PZS

Rezultati:
  Ženske 

1. Marija Jeglič
2. Nadja Kosič
3. Marta Svoljšak
4. Ana Klopčič
Moški 

1. Janez Svoljšak
2. Andrej Pečjak
3. Gašper Zima
4. Gregor Miklič
5. Aljoša Krivec
6. Žiga Vogrin
7. Jernej Švigelj
8. Domen Vogrin
9. Gorazd Sulčič 
 

Upamo, da se bodo ledni plezalci naslednje leto v še večjem številu udeležili tega dogodka.
https://www.pzs.si/novice.php?pid=9956 26. 1. 2022