PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


torek, 3. marec 2015, ob 0. uri

Memorial celjskih gorskih reševalcev

Memorial celjskih gorskih reševalcev je družabni in tekmovalni dogodek, saj bo v okviru prireditve potekala tudi zadnja tekma slovenskega turnosmučarskega pokala ter za državno prvenstvo v parih.

Vabimo vas, da se udeležite turnosmučarskega tekmovanja, ki bo v nedeljo 8. marca 2015. Tekma bo štela kot državno prvenstvo v parih.

Na memorial celjskih gorskih reševalcev ste vabljeni vsi turni smučarji, ki si želite lepe turne smuke in dobre družbe. Podrobna tehnična navodila lahko preberete v pripetemu razpisu.

Prijave zbiramo tukaj.

 Veliko razlogov je, da se udeležite naše tradicionalne tekme v turnem smučanju. Naj naštejemo samo nekaj najpomembnejših:

  • tekmovanje je posvečeno preminulim gorskim reševalcem postaje Celje: prof. Tinetu Orlu, Andrinu Kopinšku, Silvotu Cerjaku, Stanetu Veninšku, Marku Lihtenekerju, Franciju Čanžeku-Čajziju, Daniju Kopušarju, Franciju Percu, Jaku Prelogu, Dušanu Glažarju in njihovim družinam.

  • trasa proge bo potekala na področju Logarske doline, ki velja za eno najlepših alpskih dolin v Evropi. Proga bo urejena in dobro označena. Lahko boste izbrali krajšo ali daljšo varianto.

  • za varnost na progi bodo skrbeli gorski reševalci in zdravniška ekipa GRS postaje Celje.

  • izvedli bomo tekmovanje za slovenski pokal v tekmovalnem turnem smučanju – državno prvenstvo v parih in rekreativni nastop posamično, ki bo netekmovalnega značaja.

  • druženje po koncu tekmovanja bo na Okrešlju, kjer bo cilj in okrepčevalnica ter v Logarski dolini, kjer bo kosilo, razglasitev rezultatov in podelitev pokalov ter medalj.

  • vsak udeleženec bo prejel praktični spominek.

 
Lepo vabljeni!

Celjski gorski reševalci
https://www.pzs.si/novice.php?pid=9961 11. 4. 2021