nedelja, 11. april 2021
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

Forum
Zadnji komentarji
Vsi komentarji

NOVICE  

Prikazano: 1 - 20 od 10599 zapisov
Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
10. 4. 2021, NOV VODNIK| Najvišji vrhovi evropskih držav Splošno
  Nov vodnik Najvišji vrhovi evropskih držav je delo preizkušenega pisca Jožeta Draba in njegove življenjske sopotnice Andreje Tomšič Drab. Svojevrsten in edinstven vodnik sta pripravila iz prve roke, saj sta se sama povzpela na najvišje vrhove vseh 48 evropskih držav. Preverjeni opisi so opremljeni s fotografijami, skicami in številnimi zanimivostmi.
9. 4. 2021, Plameni uničili izletniški dom na Osankarici Splošno
  Ognjeni zublji so v četrtek zvečer uničili Dom na Osankarici, ki je bil priljubljena točka pohodnikov na Pohorju.
7. 4. 2021, 14. seja UO PZS v znamenju priprav na novo sezono in skupščino PZS Splošno
  14. seja upravnega odbora Planinske zveze Slovenije (UO PZS) je bila v četrtek, 1. aprila 2021, ponovno na virtualnem komunikacijskem orodju Zoom. Kot pomembnejše točke dnevnega reda so člani obravnavali priprave na skupščino PZS 2021, aktivnostih z Nacionalnim plezalnim centrom in z včlanitvijo PZS v Turistično gostinsko zbornico.
7. 4. 2021, Markacija je kot mična gospodična, ki ji slediš Splošno
  »Markacisti so nevidna naveza vseh obiskovalcev gorskega sveta. Zaradi njih je obisk gora varnejši,« je poudaril vodja odbora za usposabljanje in preventivo pri PZS Uroš Kuzman.
7. 4. 2021, RAZPIS| Oskrbovanje Zavetišča v Gozdu Koče
  Planinsko društvo Križe za čas letne sezone 2021 od 1. 7. 2021 do vključno 30. 9. 2021 išče oskrbniški par oziroma oskrbniško ekipo za oskrbovanje Zavetišča v Gozdu.
7. 4. 2021, 7. april je svetovni dan zdravja: »Gradimo pravičnejši, bolj zdrav svet« Splošno
  »Gradimo pravičnejši, bolj zdrav svet« je geslo letošnjega svetovnega dneva zdravja. Odbor Planinstvo za invalide in osebe s posebnimi potrebami (OPP) z delovnimi skupinami daje velik pomen zdravju in promovira gibanje. Z vključevanjem invalidov/OPP se postaviti tudi za pravičnejši svet. Z omogočanjem dostopnosti planinstva hkrati naslavljamo gibanje, psihično odpornost in dobre medsebojne odnose.
6. 4. 2021, Zbiramo zgodbe | Legende z evropskih pešpoti v Sloveniji Planinska kultura
  Na Evropskih poteh v Sloveniji potujemo od legende do legende. Jih poznate? Če jih, vas vabimo, da jih posredujete Komisiji za evropske pešpoti v Sloveniji, ki jih bo skupaj z Dušico Kunaver zbrala pod skupnim naslovom Legende na evropskih pešpoteh v Sloveniji.
6. 4. 2021, Nove gorniške vasi 2021 in Planinska zveza Švice kot nov partner Gorniške vasi
  Gorniške vasi so večinoma oddaljene od večjih središč ali skrite v zatrepih dolin in med ljubitelji gora in alpinisti veljajo za prave namige. "V gorniško vas ne pridete slučajno," je pred kratkim dejal Ludwig Wolf, nekdanji župan občine Johnsbach im Gesäuse in pomemben zagovornik pobude Gorniške vasi.
6. 4. 2021, Damijan Meško Alpinizem
  Damijan Meško je bil leta 1975 prvič član himalajske odprave. Gore in hribe občuduje še danes, pred dvema letoma je bil tri mesece zdravnik v Tibetu. Zdravil je alpiniste in Nepalce.
3. 4. 2021, Vabilo k sodelovanju v Planinski založbi – tehnično uredništvo Planinska organizacija
  Planinska založba v okviru Planinske zveze Slovenije zaradi povečanega obsega dela k sodelovanju vabi zainteresirane tehnične urednike. Delo zajema vodenje postopka korektur, komuniciranje z oblikovalci, PZS in tiskarno.
2. 4. 2021, PONUDBA ZA DELO| oskrbniški par Doma na Peci Koče
  Planinsko društvo Mežica išče oskrbniški par za oskrbovanje Doma na Peci med 1. junijem in koncem septembra 2021.
2. 4. 2021, Razpis seminarja Mladinski voditelj 2021 Mladi
  Rad/-a pohajkuješ po hribih in dolinah, preživljaš večere ob tabornem ognju, se družiš z vrstniki in si željen/željna novih planinskih znanj in veščin? Če si na vsaj nekaj izmed teh vprašanj odgovoril/-a pritrdilno, si iz pravega testa za že 12. usposabljanje za mladinske voditelje!
2. 4. 2021, Nova doživetja za invalide in osebe s posebnimi potrebami v slovenskih gorah Splošno
  Po dobrih preteklih odzivih in močni želji bo tudi v letošnjem letu Planinska zveza Slovenije oz. njen odbor Planinstvo za invalide/osebe s posebnimi potrebami (Pin/OPP) sledila svojemu poslanstvu, da omogoči enakost planincev in dostopnost gora za vse. Letos smo uspešnim akcijam kot so Gibalno ovirani gore osvajajo, Gluhi strežejo v planinskih kočah, Slepi in slabovidni osvajajo vrhove, Slepi/slabovidni planinci po Slovenski planinski poti (SSP po SPP), dodali še akcijo Skupaj v hribe - Nevrorazlični AMA ter si zamislili nov spletni prikaz planinskih poti za invalide/OPP. Novost bo letos tudi ta, da bomo na enem pohodu združili različne akcije in tako še močneje dokazali, da združeni s partnerji zmoremo več.
2. 4. 2021, Obeležujemo 2. april – dan zavedanja o avtizmu Splošno
  18. decembra 2007 je generalna skupščina Združenih narodov sprejela resolucijo, ki razglaša 2. april za svetovni dan zavedanja o avtizmu. Avtizem je razvojna motnja, ki vpliva na dojemanje in razumevanje sveta, komunikacijo in interakcijo z okoljem. Glavna diagnostična kriterija avtizma sta primanjkljaji na področju socialne interakcije in komunikacije ter prisotnost ozko usmerjenih in ponavljajočih se vedenj in interesov. Pogoste so tudi specifike na področju motorike in senzorne občutljivosti. Značilnosti vedenj oseb z avtizmom najdemo v delovanju njihovih možganov, gre za nevrorazličnost.
1. 4. 2021, Spremenjen delovni čas strokovne službe PZS v aprilu 2021 Planinska organizacija
  Obveščamo vas, da bo delo strokovne službe Planinske zveze Slovenije in Planinske založbe PZS zaradi kolektivnega dopusta v mesecu aprilu večkrat prekinjeno.
1. 4. 2021, DOPIS I Alpinističnim kolektivom in posameznim alpinistom za zbiranje gradiva Zbornik slovenski alpinizem 2017, 2018, 2019 in 2020 PZS
  Pozivamo vse alpinistične kolektive, načelnike ter posamezne alpinistke in alpiniste, da nam posredujejo vse podatke o opravljenih vzponih v Sloveniji in v tujini, opravljene poleti in pozimi v letih od 2017 do 2020.
31. 3. 2021, Usposabljanje za naziv varuh gorske narave Varstvo gorske narave
  Usposabljanje za naziv varuh gorske narave bo potekalo v štirih delih.
30. 3. 2021, Če je markacija, je tudi planinska pot Splošno
  »V letu 2020 je bilo registriranih 820 markacistov in markacistk. En markacist skrbi približno za dobrih 12 kilometrov planinskih poti. Na leto pa vsi preko 30.000 ur prostovoljnega dela,« je povedal načelnik Komisije za planinske poti Planinske zveze Slovenije.
30. 3. 2021, Franci Savenc Alpinizem
  85-letni Franci Savenc je že več kot 50 let najpomembnejši kronist slovenskega alpinizma. Z očetom, ki je bil torbar, razvila svoj nahrbtnik. Alpinistično opremo so morali švercati.
29. 3. 2021, ZAPRTA POT na Brunk iz Radeč Poti
  Planinsko društvo Radeče obvešča, da je zaradi večjega števila podrtih dreves pot med Radečami in zaselkom Brunk deloma zaprta!
Prikazano: 1 - 20 od 10599 zapisov
Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih