nedelja, 14. julij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

Prikazano: 1 - 20 od 12557 zapisov
Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
12. 7. 2024, Z dvema novima smerema na dva šesttisočaka v indijski Himalaji | poročilo odprave Nanda Devi East 2024 Alpinizem
  Odpravo ocenjujem kot uspešno. Čeprav nismo preplezali glavnega cilja odprave, smo v dokaj nenavadnih okoliščinah uspeli preplezati dve novi smeri na dva šesttisočaka, od tega na enega prvi vzpon sploh - »odkar svet stoji«. Manu je našo šesttedensko aktivnost tudi statistično povzel: gorniško aktivnih dni smo imeli 14, od skupno 26 dni v bazi ali nad njo, varovali smo se 60 raztežajev, opravili 40 spustov po vrvi, 8 bivakov, 10.000 metrov vzpona ... Seveda je zaradi neuresničenega vzpona na Nando ostalo nekaj grenkobe, ki se že preobraža v misel na ponoven poskus, je v poročilu alpinistične odprave Nanda Devi East 2024 zapisal Marko Prezelj.
11. 7. 2024, Dežela med Peco in Pohorjem iz objektiva Toma Jeseničnika Planinska kultura
  Dežela med Peco in Pohorjem iz objektiva Toma Jeseničnika je naslov nove občasne razstave, ki je v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani na ogled do 25. septembra 2024. Vabljeni k ogledu razstave in obisku Koroške!
9. 7. 2024, Planinski naPOTki vse poletje vabijo v hribe na Prvem Planinska kultura
  Planinski naPOTki nas bodo vse poletje usmerjali na bolj odmaknjene planinske poti - v družbi mojstrov peresa in poznavalcev gora iz Planinske založbe. Od 30. junija do 15. septembra vas vsako nedeljo ob 6.45 skupaj s Prvim programom Radia Slovenija vabimo k poslušanju oddaje naPOTki, v kateri bomo predstavljali planinske vodnike in knjige iz Planinske založbe ter delili navdih za obisk gora, kjer se lahko z razgledom umaknete množicam.
9. 7. 2024, Usposabljanje za mentorje planinskih skupin | razpis 2024 Mladi
  Usposabljanje je oblika internega strokovnega usposabljanja pedagoških delavcev s področja planinstva. Njegov namen je pridobitev strokovne usposobljenosti za organiziranje in spodbujanje celoletne planinske dejavnosti ter vodenje planinskih skupin v planinskih društvih, vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, dijaških domovih, na fakultetah in v drugih organiziranih oblikah vzgojno-izobraževalne dejavnosti.
8. 7. 2024, Obnovljena spominska plošča ponesrečenim planincem v Vratih Društva
  PD Dovje-Mojstrana je v okviru uspešnega sodelovanja z restavratorskim centrom Zavoda za varstvo kulturne dediščine (ZVKD) Slovenije poskrbelo za obnovo spominske plošče, posvečene ponesrečenim alpinistom in planincem v ostenjih Triglava, Stenarja, Rokavov in Škrlatice. V petek, 5. julija, so sodelavci ZVKD obnovljeno ploščo ponovno namestili na staro mesto.
8. 7. 2024, VIP vstopnica - doživite plezalni spektakel udobneje Športno plezanje
  Športno plezanje je v zadnjih letih zaradi zmag naših plezalcev postalo zelo popularno, zato ni nič čudnega, da je svetovni pokal v Kopru postal eden izmed najbolj pričakovanih in obiskanih športnih dogokov tega poletja. Letos imate ljubitelji plezanja priložnost, da doživite ta spektakel z VIP vstopnico udobneje kot kdaj koli prej.
7. 7. 2024, Prvi na vrhu, prvi na SP Koper | predprodaja vstopnic in darilo za prvih 500 kupcev Športno plezanje
  V ponedeljek, 8. julija, se začne predprodaja vstopnic za tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju Koper 2024, ki bo 6. in 7. septembra na zunanji plezalni steni Plezalnega centra Koper. Prvih 500 kupcev vstopnic za ogled sobotnega finala ob nakupu brezplačno prejme spominsko majico, s katero bodo imeli tudi vstop na poseben prostor na prizorišču tekme.
6. 7. 2024, Parafestival več kot samo druženje inPlanincev na sotočju Tolminke in Soče Splošno
  Četrti Parafestival pod sloganom Vključujem je pritegnil številne pohodnike, športnike in rekreativce. Dogodek, ki se je odvijal v okviru Soča Outdoor festivala, je z različnimi aktivnostmi na suhem in v vodi povezal ljudi vseh starosti in zmožnosti. Vsem udeležencem je omogočil nepozabno izkušnjo povezovanja z naravo, osvežitve in medsebojnega sodelovanja. Parafestival je priložnost za vključevanje, gibanje in dostopnost aktivnosti v naravi.
5. 7. 2024, Planinska zveza Slovenije in Delamaris izdelki v sklopu projekta »Ribe za v hribe 2024« ponovno na vrhu slovenskih gora Splošno
  Planinska zveza Slovenije tudi v letošnji planinski sezoni v sodelovanju s podjetjem Delamaris razkriva nove aktivnosti v projektu »Ribe za v hribe«. Skupaj pripravljamo nov nabor predlogov za izlete, pohodniške nasvete, nagrade in ostale dogodivščine.
5. 7. 2024, DOLOMITI po dolgem in počez | prednaročilo prenovljenega vodnika Splošno
  »V rokah držim nenavaden dragulj. Dvakrat je brušen, pri tem pa je avtorju uspelo, da ga po drugi obdelavi ni manj, ampak celo za tretjino več!« je zapisal Vid Pogačnik, Jože Drab pa ugotavlja, da je »izbor opisanih poti in vrhov več kot odličen« in da »je vodnik po Dolomitih nepogrešljiv del gorniške literature, ki ga mora imeti vsak ljubitelj strmih, prepadnih gora, kamor Dolomiti vsekakor sodijo«.
4. 7. 2024, ZAPRTA POT | Jenkova planina-Goli vrh Poti
  Zaradi sanacijskih gozdnih del in žičničarskega spravila lesa bo predvidoma do petka, 19. julija 2024, zaprta planinska pot med Jenkovo planino in Golim vrhom.
4. 7. 2024, OPOZORILO | Sečnja na območju Šumika na Pohorju Poti
  Družba Slovenski državni gozdovi, d.o.o. obvešča javnost, da na območju Šumika potekata sečnjo in spravilo dreves. Dela potekajo od ponedeljka do petka med 6. in 16. uro.
3. 7. 2024, Neustavljiva volja: Pohod Jožka Gregorca in Marjana Bogataja po Slovenski planinski poti #podcast Splošno
  V tokratni epizodi podcasta V steni naveza dveh izjemnih planincev, ki na eni strani dokazujeta, da je z voljo, notranjo močjo in zaupanjem, po drugi strani pa s požrtvovalnostjo, vero in upanjem mogoče »premikati gore«. Z nami V steni, iskrena in nasmejana, Jožko Gregorc in Marjan Bogataj.
3. 7. 2024, Razširjena slovenska planinska pot | prednaročilo prenovljenega vodnika Splošno
  Planinska založba PZS pripravlja prenovljen planinski vodnik Razširjena slovenska planinska pot. Avtor Gorazd Gorišek je temeljito pregledal in dopolnil opise predhodne izjemno priljubljene izdaje in jim dodal nekaj novih točk. Vabljeni na odkrivanje slovenskih gora na enega najzanimivejših načinov - peš!
3. 7. 2024, Letošnje poletje odkrivajte Kamniško-Savinjske Alpe s hop on-hop off prevozom Splošno
  Potovanje okrog Kamniško-Savinjskih Alp bo tudi letos poleti preprosto in trajnostno. Obiskovalci in domačini se boste namreč na pot lahko odpravili z organiziranim krožnim prevozom, ki bo med 22. junijem in 1. septembrom vozil vse dni v tednu. Letošnja novost je nekoliko spremenjena trasa, saj bo kombi ustavljal tudi v občini Komenda.
2. 7. 2024, Razpis za poslovno sodelovanje PD Jesenice | pomočnik gospodarju, oskrbnikom in najemnikom koč Koče
  Planinsko društvo Jesenice je društvo, ki praznuje letos že 100 let obstoja. Ima okrog 400 članov, ki se združujejo v različnih odsekih: alpinistični, mladinski, športno plezalni, vodniški, odsek markacistov in gospodarski odsek. V lasti ima 5 planinskih koč, ki so oddane v najem oziroma oskrbo. Te koče so Koča pri izviru Soče, Zavetišče pod Špičkom, Tičarjev dom in Erjavčeva koča na Vršiču in Koča na Golici. Poleg tega ima še dve koči zaprtega tipa in 4 bivake. Člani skrbijo tudi za številne poti in nekaj plezališč.
2. 7. 2024, Razpis za soorganizacijo Skupščine PZS, podelitve najvišjih priznanj PZS in Dneva planincev v letu 2025 Planinska organizacija
  Objavljamo razpis za organizacijo Skupščine PZS, podelitve najvišjih priznanj PZS ter Dneva planincev. Razpis velja za vsak dogodek ločeno.
2. 7. 2024, Zabavnik meseca | Planinski zabavnik 2 Mladi
  Planinski zabavnik 2, naloge za mlade planince med 9. in 14. letom so izbrale Urška Stritar, Karmen Usar, Natalija Marovt in Mojca Stritar Kučuk, je v mesecu juniju na voljo s 30-odstotnim popustom! Za 6,93, namesto rednih 9,90 €.
1. 7. 2024, Planinska pot od jame Topla do Male Pece že obnovljena Poti
  Tehnična skupina markacistov PZS in markacisti Odbora za planinske poti Koroške so med 22. in 24. junijem že obnovili planinsko pot od Jame Topla do Male Pece, ki je kot drugouvrščena v izboru za naj planinsko pot za obnovo prejela sredstva Zavarovalnice Triglav. Markacisti planincem želijo varen korak!
1. 7. 2024, Cesti v Kot in Krmo | informacija o stanju Splošno
  Cesta v dolino Krma je še vedno zaprta za ves promet, saj še vedno potekata posek in spravilo lesa. Večinoma gre za sanitarni posek po lanskoletnem poletnem vetrolomu.
Prikazano: 1 - 20 od 12557 zapisov
Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih