ponedeljek, 22. julij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

torek, 6. december 2016, ob 13. uri, ogledov: 20182

Silvestrujte v planinski družbi

Koče | 
Gospodarska komisija | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Preživite najdaljšo noč na gorskem zraku in v vedno dobri planinski družbi! Izbira je več kot pestra – povpraševanje pa tudi, zato pohitite s prijavo.
V marsikateri planinski koči bodo poskrbeli za toplo, okusno in veselo silvestrovanje, drugje pa vam bodo ponudili le posteljo in topel obrok - prijeten obrat koledarja je v obeh primerih zagotovljen. Če si želite tovrstnega vstopa v novo leto tudi vi, ne odlašajte z ogledom spodnjih vrstic - odločite se za prehod po vaših željah, izbire je mnogo in vsa je dobra!Vsem obiskovalcem gorskega sveta na silvestrov večer polagamo na srce:

BIVAKI NISO PRIMEREN PROSTOR ZA PRAZNOVANJA IN POČITNIKOVANJA! 

Namenjeni so predvsem kot zatočišča v sili oz. kot prenočišča v primeru nadaljevanja ture naslednje jutro. Ob odhodu jih pospravimo, počistimo in skrbno zapremo vsa okna in vrata.

V njih prijazno pustimo tudi manjšo količino hrane z daljšim rokom trajanja (suho sadje, tablica čokolade, juha iz vrečke, različne konzerve ... Ta hrana je namenjena tistim, ki bivak uporabijo kot zatočišče v skrajni sili - če nas pričaka taka hrana ob prihodu, je ne jemo!


dom_cemsenik_2015_m
Na silvestrski večer se lahko povzpnete do Planinskega doma Čemšenik, nad Kokro. Organiziranega silvestrovanja sicer ne pripravljajo, zato pa vam bodo postregli z okusno hrano iz redne ponudbe ter prijetnim in domačim vzdušjem. Rezervacije niso potrebne - dobrodošli prav vsi!

Več informacij na telefonski številki 031 309 710.Dom_na_Peci_mDom na Peci bo odprt med 30.decembrom in 2. januarjem.
 
Organiziran bo silvestrski večer z aperitivom, silvestrsko večerjo, sladico, jutranjo kislo juho in seveda ob prehodu v novo leto kozarčkom penine.

Cena silvestrske večerje znaša 23 €, morebitno spanje se plača ločeno po ceniku.

Rezervacija je veljavna le s plačilom akontacije 23 € na osebo, ki jo vrnemo, če silvestrovanja zaradi vremenskih razmer ne bo možno izpeljati. Trenutnojesicer cesta do Jakoba normalno prevozna, od tam pa vas čaka 45 minut lahke hoje, primerne za vsakogar.

Obvezne prijave in dodatne informacije na telefonski številki 031 609 915 (Sandra) ali na elektronskem naslovu sandra.miklavc@gmail.com najkasneje do 24.decembra 2016.


Koca_pri_Jelenovem_studencu_mNa prijetno silvestrovanje sredi kočevskih gozdov vabi ekipa Koče pri Jelenovem studencu, kjer boste lahko z dobro jedačo in pijačo zakorakali v novo leto 2017. Pripravljajo vam edinstveno kulinarično doživetje v naravi, stran od mestnega vrveža.

Predviden program:
 • 19.00: prihod in pozdrav dobrega moža z aperitivom in prigrizki,
 • 20.00: silvestrski pujs na mizi, podložen z bogatimi prilogami,
 • 21.00: slavnostna postavitev in odprtje vinskega soda s pokušino (četrt litra na osebo),
 • 00.00: penina ob kresu
 • med 2. in 3. uro: tradicionalna sarma za lažje pričakovanje jutra

Cena silvestrovanja znaša 35€ na osebo. Ostalo po ceniku, tudi morebitne nočitve.

Obvezne prijave in dodatne informacije na telefonski številki 068 143 053 (Mitja).


Koca_na_Loki_pod_Raduho_mSilvestrujete lahko tudi pod navzhodnejšim dvotisočakom Kamniško-Savinjskih Alp - v Koči na Loki pod Raduho. Koča bo odprta vsak dan med 26. decembrom in 2. januarjem, še posebej pa se bodo za svoje obiskovalce potrudili na silvestrski večer.

Za vas pripravljajo:
 • aperitiv,
 • silvestrsko večerjo,
 • sladico,
 • nočno kislo juho,
 • nočitev ter
 • veselo vzdušje s harmoniko.

Cena
silvestrskega aranžmaja znaša 45 €.

Prijave so obvezne in sicer na telefonski številki 041330485 ali na elektronskem naslovu kocanaloki@gmail.com


Pirnatova_koca_na_Javorniku_m
Pirnatova koča na Javorniku
bo kot ponavadi odprta v soboto in nedeljo, 31.12. in 1.1. Koča bo odprta za vse obiskovalce, ni rezervacij. Vsak je dobrodošel. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno.

Dodatne informacije dobite pri oskrbnici na 070 722 174.


koca_na_hleviski_planiniEkipa Koče na Hleviški planini vam ponuja zanimiv kulturnogeološki gastronomski zaključek leta. Na zadnji dan v letu boste tam lahko uživali v Škafu, Idrijskem prelomu, Kamninah mezozoika ter v Rudniškem vozičku.

 • 1. krožnik - Škaf:
  • Davnega leta 1490 se je Škafarju v njegov škaf natočilo poleg vode še svetleče živo srebro.
  • Naš škaf sestavljajo skodelica iz testa, domače salame in zeliščnega namaza s podporo dimljenega sira in ocvirkovce.
 • 2. krožnik - Idrijski prelom:
  • Znameniti Idrijski prelom, ki seka celotno Slovenijo, je lepo viden tudi na satelitskih posnetkih.
  • Prelom na krožniku sestavlja domača kuhana klobasa, repa s proseno kašo ter krompir s fižolom.
 • 3. krožnik - Kamnine mezozoika
  • Na območju Idrije prevladujejo kamnine iz srednjega zemeljskega veka - mezozoika.
  • Mezozoik na krožniku je sestavljen iz popečene svinjske ribice, piščančje rolade s sirom in šunko oblite z jurčki, idrijskih žlikrofov in pireja iz brokolija. Krožnik dopolnjuje še sestavljena solata.
 • 4. krožnik: Rudniški voziček
  • Od jaškov do žgalnice so rudarji prevažali rudo na vozičkih, ki so jih nekoč najprej vlekli konji, nato pa lokomotiva.
  • Voziček na krožniku je poezija čokolade in užitne imitacije živega srebra.

Goste ob prehodu v novo leto čaka še penina, kasneje pa obarna juha. Seveda je mogoče v koči tudi prenočiti.

Cena slavnostne novoletne geopojedine je 25 EUR. Morebitno spanje po ceniku.

Informacije in rezervacije pri oskrbnici Majdi Ržek na telefonski številki 051 644 405.DDom_pri_izviru_Zavr_nice_mom pri izviru Završnice bo odprt od 29. decembra do 2. januarja. Možnost rezervacije prenočišč (30 postelj). Za večerjo vam bodo ponudili svojo stalno ponudbo jedi na žlico, prav tako tudi za zajtrk.

Organiziranega silvestrovanja v letošnjem letu ne bo.

Več informacij pri gospodarju Bojanu Završniku na telefonski številki 041 366 179.P
Erjavceva_ko_a_na_Vrsicu_mD Jesenice vas vabi, da preživite najdaljšo noč v letu v Erjavčevi koči na Vršiču - v prijetni planinski koči, obkroženi z mogočnimi vršaci, v veselem in domačem vzdušju, ki ga planinci gotovo znamo ustvariti.

Do 20. decembra se lahko prijavite na sedežu PD Jesenice (Cesta železarjev 1, Jesenice; (04) 586 60 70; plan.drustvo@siol.net) ali v Erjavčevi koči (051 399 226; kofoltanja@gmail.com).

Rezervacija je veljavna le s plačilom akontacije 20 € na osebo, ki jo vrnejo, v primeru, da silvestrovanje ne bo izvedeno.

Cena silvestrovanja znaša 45 € na osebo in vključuje aperitiv, eno pijačo, silvestrsko večerjo, šampanjec, nočitev in zajtrk.

Več informacij na zgoraj navedenih kontaktih.KKrekova_koca_na_Ratitovcu_mrekova koča na Ratitovcu
bo stalno odprta od 25. decembra do 2. januarja 2016.

Silvestrovanje bo organizirano v tradicionalni obliki in z naslednjimi pogoji:

 • rezervacije sprejemajo samo za spanje,
 • za novoletno noč prost vstop brez predhodnih rezervacij miz v jedilnici,
 • hrana za novoletno večerjo po naročilu.

Več informacij na telefonskih številkah 031 613 426.


koca_na_blegosu_2015_mdom_na_lubniku_2015_m_1


PD Škofja Loka
pripravlja silvestrovanje v Koči na Blegošu ter v Domu na Lubniku.

Cena: Obiskovalcem bodo ponudili tri različne možnosti silvesterskega menija in sicer za 10 €, 12 € ali 15 €. Nočitev, zajtrk, pijača ter ostali obroki po ceniku oz. po dogovoru.

Informacije, rezervacije in prijave pri oskrbnikih Doma na Lubniku (031 655 556) ali Koče na Blegošu (051 614 587).


Planinski_dom_pri_Krnskih_jezerih_m
Silvestrsko noč boste lahko preživeli tudi v Planinskem domu pri Krnskih jezerih, ki bo odprt med 30. decembrom ter 1. januarjem. Na silvestrski večer vam bodo ponudili polpenzion s praznično silvestrsko večerjo.

Cena silvestrskega polpenziona znaša za odrasle 45 €, za otroke do 12. leta pa 25 €. Silvestrska ponudba vključuje silvestrsko večerjo, nočitev ter zajtrk.

Prijave z vplačili sprejemajo na sedežu društva do zasedbe mest. Za več informacij se lahko obrnete na društveno pisarno v času uradnih ur (torek in četrtek med 15. in 18. uro) oz. v tem času pokličete na telefonsko številko (05) 333 43 63. Pišete lahko tudi na elektronski naslov planinskod.novagorica@siol.net.NMihov_dom_na_Vrsicu_ma silvestrski večer bo veselo tudi v Mihovem domu na Vršiču, kjer vas pričakujejo s silvestrsko večerjo ter veselim druženjem.

V sklopu silvestrske večerje vam bodo postregli z aperitivom, predjedjo, glavno jedjo, sladico ter penino. Dodatno vam posteljejo tudi posteljo v eni izmed sob.
V kolikor gre za skupino z svojim harmonikarjem (kar je zaželjeno), ima harmonikar silvestrovanje zastonj.

Cena silvestrske večerje znaša 20 € na osebo, nočitev pa še dodatnih 10 €.

Več informacij in rezervacije na telefonski številki 051 669 470 oz. na elektronskem naslovu vojko.dolores@gmail.com.Zplaninski_dom_na_kaliscu_mabavalo, pelo in plesalo se bo tudi v Planinskem domu na Kališču. Poleg tega vam bodo postregli tudi s silvestrskim paketom, ki vključuje:
 • pozdravni aperitiv,
 • silvesterska večerja (predjed, glavna jed, sladica),
 • nočna kisla juha ali enolončnica,
 • kozarec penine ob polnoči,
 • nočitev.

Cena paketa znaša 40 €na osebo za odrasle ter 20 € za otroke.

Več informacij ter rezervacije
na telefonskih številkah 041 614 586 in 031 626 844 oz. na elektronskem naslovu montemdoo@gmail.com.KKo_a_na_Naravskih_ledinah_moča na Naravskih ledinah na Koroškem posebnega novoletnega aranžmaja ne načrtuje, bo pa odprta vsak dan med 24. decembrom in 2. januarjem.
Dobrodošli vsi, ki si želite božično-novoletne praznike preživeti po planinsko. Poskrbljeno bo za toplo sobo ter okusno hrano. Koča je dostopna z avtomobilom tudi v snežnih razmerah.

Več informacij ter rezervacijo ležišč dobite na telefonski številki 041 924 221 (Nevenka).


Kosijev_dom_na_Vogarju_mSilvestrovalo se bo tudi na Vogarju. V Kosijevem domu na Vogarju vam bodo postregli z okusno silvestrsko večerjo (juha, dve vrsti mesa, pražen krompir, solata, sladica), kasneje vam bodo postregli še z narezkom, zjutraj pa s samopostrežnim zajtrkom.

Več informacij ter rezervacije pri oskrbniku Igorju na telefonski številki 051 613 367. Za potrditev prijave je potrebno plačilo v višini 10 €.planinsa_koca_velikonocnica_2015Vaše družbe si na silvestrski večer želijo tudi v Planinski koči Velikonočnica.

Postregli vam bodo z aperitivom, silvestrsko večerjo, vinom, penino, kasneje pa tudi s kislo juho. Za ritem bo skrbela izbrana glasba.

Cena večerje znaša 25 €, proti doplačilu je možno tudi prenočiti.

Prijave in informacije do 15. decembra na telefonski številki 041 793 827 (Franc).

Oro_nova_ko_a_na__Planini_za_Liscem_
Na sproščeno silvestrovanje se lahko odpravite tudi na Orožnovo kočo na Planini za Liscem, ki bo za novoletna praznovanja odprta vse od 30. decembra pa do 1. januarja. Možna rezervacija silvestrskega aranžmaja po rednih cenah in s popustom za člane planinskih društev.

Na večernem meniju bodo štiri glavne jedi iz stalne ponudbe, poskrbljeno bo tudi za zajtrk.

Rezervacija prenočišč in informacije na telefonski številki 051 442 550 (Franci).  EKipa Doma pod Storžičem vas vabi v intimo Storžiča, kjer se boste lahko na Silvestra zbrali in družili vsi podobno misleči in v novo leto zakorakali z iskrenim stiskom rok, gorečim poljubom in slastno kulinariko.

Dom_pod_Storzicem_m

Mesni meni:
 • hladna predjed,
 • goveja juha z rezanci,
 • filana rebrca, pohančki, pražen krompir,
 • solata,
 • sladica presenečenja,
 • penina,
 • obara
Vegi meni:
 • hladna predjed,
 • gobova juha,
 • zelenjavna rižota,
 • solata,
 • sladica presenečenja,
 • penina,
 • kisla juha

 Za rezervacije pišite na dompodstorzicem@gmail.com ali pokličite na 041 675 760.Praznujte naravi prijazno!


tnp_ne_pirotehnika_letak_m 
Na območju TNP in v naravnem okolju, uporaba pirotehničnih sredstev ni dovoljena!
 
Pirotehnika v naravno ne sodi - ogroža ljudi, onesnažuje zrak in okolje ter straši živali!
 
Z uporabo lastne posteljnine ali spalne rjuhe prispevate k ohranjanju narave!

Pranje posteljnine zahteva velike količine vode. Nastajajo tudi odplake, ki jih v gorah težko shranimo in transportiramo v dolino.

Dobite jo tudi pri nas!

spalna_rjuha_izrez_2 Seznam silvestrovanj bomo verjetno sproti dopolnjevali - odvisno od pritekanja informacij oz. ponudb. Oskrbniki, gospodarji, najemniki planinskih koč - če želite, da se tudi vaša ponudba znajde na zgornjem seznamu, pišite na elektronski naslov administrator@pzs.si.

Komentarji

Prikaži vse komentarje (0)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
ZADNJE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih