ponedeljek, 23. april 2018
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

02.11.2017 14:02
IVA ŠIBAV
POHVALA
Forum
Zadnji komentarji
02.02.2018 21:00
Boris Perko
Dom na Komni
Vsi komentarji

NOVICE  

torek, 18. april 2017, ob 23.40 uri, ogledov: 539

Dopolnilo predlogov sklepov in dodatne obrazložitve k točki 8. dnevnega reda Skupščine PZS 2017

Planinska organizacija | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Skupščina PZS bo, dne 22. 4. 2017, v Ajdovščini, pri točki 8 obravnavala prodajo poslovnih prostorov PZS na Dvorakovi 9 v Ljubljani. V gradivu je predstavljen dosedanji potek postopka prodaje in predlog pogodbe. Na podlagi sklepa UO PZS in na podlagi dodatnih pogajanj s potencialnim kupcem ter skladno z 7. členom Poslovnika o delu skupščine PZS objavljamo dopolnila k predlogom sklepov, skupaj z obrazložitvijo.
8. točka dnevnega reda Skupščine PZS 2017: Prodaja poslovnih prostorov PZS na Dvorakovi 9 v Ljubljani

Naknadno, po prvotni uskladitvi prodajne pogodbe za prodajo poslovnih prostorov Planinske zveze Slovenije s potencialnim kupcem, je Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, 29. 3. 2017, izdal Kulturno - varstvene pogoje št. 35102-1284/2015-7, ki opredeljujejo status nepremičnine kot registrirano nepremično dediščino in predpisuje natančne pogoje za obnovo objekta. Zaradi povečanje vrednosti obnove na podlagi novih pogojev, ki jih mora investitor pri obnovi spoštovati, je kupec uveljavljal zmoto glede bistvene lastnosti predmeta prodaje. Potencialni kupec je zahteval razveljavitev predpogodbe oz. predlagal sklenitev prodaje pod novimi pogoji. Sklenitev pogodbe po ceni 650.000 € iz predloga prodajne pogodbe, objavljene v gradivu za skupščine, torej ni mogoč. Z nastalo situacijo se je na svoji 15. seji, 11. 4. 2017, seznanil UO PZS in se soglasno odločil za nadaljevanje postopka prodaje ter sprejel sklep s katerim predlaga Skupščini PZS znižanje kupnine. S potencialnim kupcem je bil po dodatnih pogajanjih sklenjen dogovor, da so ob spremenjenih pogojih pripravljeni skleniti nakup po nakupni vrednosti 570.000 €, vse ostale določbe prodajne pogodbe ostajajo enake. Na podlagi spremenjene situacije se predlagata dva sklepa. Prvi sklep potrjuje v gradivih objavljeno pogodbo, pri čemer se spreminja samo prodajna cena na znesek 570.000 €. V primeru, da do sklenitve predlagane pogodbe ne pride, bodisi zaradi razloga na strani kupca, bodisi zaradi uveljavljanja predkupne pravice s strani Mestne občine Ljubljane, na podlagi Zakona o varstvu kulturne dediščine, se predlaga še drugi predlog sklepa. Drugi sklep omogoča sklenitev prodaje tudi drugemu kupcu. Tudi v tem primeru je določena le minimalna kupnina, sklenitev pogodbe je dodatno pogojena s potrditvijo besedila nove potencialne pogodbe s strani UO PZS. Veljavnost tega sklepa je časovno omejena za sklenitev prodaje do konca leta 2017.

Predlog sklepa: Skupščina PZS na predlog upravnega odbora PZS, na podlagi točke g) prvega odstavka 27. člena Statuta PZS, potrjuje pogodbo o prodaji poslovnih prostorov PZS na parc. št. 2333 in 2334 k.o. Ajdovščina, na Dvorakovi 9 v Ljubljani, za kupnino 570.000 € in pooblašča predsednika PZS za sklenitev in podpis pogodbe.

Predlog sklepa: Skupščina PZS na predlog Upravnega odbora PZS, na podlagi točke g) prvega odstavka 27. člena Statuta PZS, podaja soglasje za odtujitev poslovnih prostorov PZS na parc. št. 2333 in 2334 k.o. Ajdovščina, na Dvorakovi 9 v Ljubljani, za kupnino v minimalnem znesku 570.000 € in pooblašča predsednika PZS, da po potrditvi besedila pogodbe s strani Upravnega odbora PZS, sklene in podpiše pogodbo o odtujitvi. Sklep velja do 31. 12. 2017.

Predlog sklepa: Skupščina PZS določa, da se pridobljena sredstva s prodajo poslovnih prostorov PZS na Dvorakovi 9 v Ljubljani vodijo na posebnem stroškovnem mestu in se morajo porabiti izključno za nakup novih prostorov in nakup potrebne opreme za nemoteno poslovanje PZS.

Bojan Rotovnik,
predsednik PZS


PDF Celotno besedilo
V skladu z 28. in 43. členom Statuta Planinske zveze Slovenije in v skladu s sklepi 10. in 14. seje Upravnega odbora PZS sklicujem Skupščino Planinske zveze Slovenije, ki bo v soboto, 22. aprila 2017, ob 11. uri, v Dvorani prve slovenske vlade, Trg 1. slovenske vlade 1, Ajdovščina.
PZS_grb_mmali

V skladu z 28. in 43. členom Statuta Planinske zveze Slovenije in v skladu s sklepi 8. in 9. seje Upravnega odbora PZS

sklicujem

SKUPŠČINO PLANINSKE ZVEZE SLOVENIJE,

 

ki bo v soboto, 22. aprila 2017, ob 11. uri,
v Dvorani prve slovenske vlade, Trg 1. slovenske vlade 1, Ajdovščina.

 

Predlog dnevnega reda Skupščine PZS:

 1. Izvolitev delovnega predsedstva, volilno-verifikacijske komisije, zapisnikarja in dveh overiteljev zapisnika Skupščine PZS
 2. Sprememba poslovnika o delu skupščine PZS
 3. Vsebinsko in finančno poročilo organov PZS za leto 2016
 4. Poročilo Nadzornega odbora PZS za leto 2016
 5. Razprava in potrditev poročil PZS za leto 2016
 6. Okvirni vsebinski in finančni program dela PZS za leto 2018
 7. Volitve volilne komisije PZS za mandatno obdobje 2017 - 2021
 8. Prodaja poslovnih prostorov PZS na Dvorakovi 9 v Ljubljani
 9. Prenos nepremičnega premoženja s PZS na Društvo Postaja GRS Celje
 10. Svečani sprejem novih društev v PZS
 11. Razno

 

Pred skupščino bo z začetkom ob 9:00 potekala delavnica: Izvedbene aktivnosti Zakona o planinskih poteh, kjer bo podrobneje predstavljena skrbniška pogodba za planinske poti, vključno z merili za sofinanciranje in enotno zavarovanje skrbnikov planinskih poti ter predvideni nadaljnji postopki za zaključitev aktivnosti, predvidenih z Zakonom o planinskih poteh.

Kulturni program pred začetkom skupščine bo organiziralo Planinsko društvo Ajdovščina. Na njem bo sodeloval priznan solo pevec, trio harmonikašev in Društvo gospodinj s Planine. V predprostoru dvorane bo na ogled razstava MDO PD Posočja.
Po skupščini bo za vse zainteresirane na voljo voden ogled Ajdovščine z zborom pred stavbo.

Zaradi lažje organizacije vas prosimo za informativne prijave na info@pzs.si do srede, 19. 4. 2017.

 

Predsednik Planinske zveze Slovenije
Bojan Rotovnik


GRADIVO:
PDF Sklic in skupščinsko gradivo
PDF Vsebinsko poročilo PZS za leto 2016


KAKO DO DVORANE PRVE SLOVENSKE VLADE?

Hitro cesto Razdrto-Vrtojba zapustite na izvozu Ajdovščina ter se usmerite proti mestu. Tik pred krožiščem zavijete levo na velik parkirni prostor. Od parkirnega prostora se peš odpravite do krožišče. Previdno prečkajte cesto ter nadaljujte mimo policijske postaje do ostankov nekdanjega mestnega obzidja, kjer se nahaja tudi Dvorana prve slovenske vlade.

skupscina_pzs_2017


 


Komentarji

Oddaj svoj komentar >>
Prikaži vse komentarje (0)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2018
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
ZADNJE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija Splošni pogoji delovanja O avtorjih