četrtek, 4. marec 2021
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

Forum
Zadnji komentarji
Vsi komentarji

NOVICE  

petek, 16. marec 2018, ob 10.30 uri, ogledov: 4041

20. seja UO PZS, zadnja v mandatnem obdobju 2014-2018, v pripravah na aprilsko skupščino

Društva | Koče | Planinska organizacija | Varstvo gorske narave | 
Gospodarska komisija | Komisija za planinske poti | Komisija za varstvo gorske narave | 
Objavil(a): Manca Ogrin
Upravni odbor Planinske zveze Slovenije (UO PZS) se je na 20. seji, zadnji v mandatnem obdobju 2014–2018, sestal 15. marca 2018 na sedežu PZS v Ljubljani. Posvetil se je tekočim aktivnostim, projektu gradnje koče na Korošici, delu in novemu vodstvu komisij ter predvsem pripravam na skupščino, ki bo 21. aprila v Šoštanju.
Prisotnih je bilo 21 od 23 članov upravnega odbora, kar je 91-odstotna udeležba. Pred začetkom seje je direktorica podjetja Promoideja Maša Pentek planinski zvezi podarila defibrilator za Planinsko učno središče Bavšica. Uvodoma je bil potrjen zapisnik 19. seje UO PZS in predstavljene aktivnosti PZS od pretekle seje, nato je direktorica Gornjesavskega muzeja Jesenice Irena Lačen Benedičič podala poročilo o delovanju Slovenskega planinskega muzeja v preteklem letu.

20_seja_uo_pzs_defibrilator_foto_manca_cujez
 Direktorica podjetja Promoideja Maša Pentek je planinski zvezi podarila defibrilator za Planinsko učno središče Bavšica (foto Manca Čujež)

Glavnina seje je bila posvečena pripravam na skupščino PZS. Upravni odbor je za predsednika delovnega predsedstva skupščine PZS 2018 predlagal voljenega člana UO PZS Jožefa Bobovnika (PD Fram) ter potrdil predlog manjših sprememb in dopolnitev Statuta PZS in predlagal skupščini, da jih sprejme. Soglašal je s finančnim poročilom PZS in vsebino poročil organov PZS za leto 2017 (vsebinska poročila bodo objavljena na spletni strani PZS, PD pa v tiskani obliki dobijo Letopis PZS 2017 s poudarki iz poročil). Predstavljeno je bilo poročilo Nadzornega odbora PZS, ki je na poslovanje preteklega leta podal pozitivno oceno. UO PZS je potrdil tudi okvirni finančni in vsebinski program dela za leto 2019 ter predlaga skupščini, da ju potrdi. V okviru priprav na skupščino sta bili podani tudi poročilo volilne komisije PZS in poročilo o selitvi poslovnih prostorov.

Podana je bila informacija o projektu izgradnje nove planinske koče na Korošici, predsednik PD Celje-Matica Mirko Doberšek je predstavil dosedanje delo gradbenega odbora po požaru. Po razpravi se je UO odločil podati skupščini predlog, da se članarina PZS leta 2019 za vse kategorije članstva (razen P + O) poveča za namenski prispevek v višini 1 €, sredstva bodo namenjena za gradnjo novega Kocbekovega doma na Korošici.

20_seja_uo_pzs_clani_foto_manca_cujez
20. seja UO PZS v znamenju priprav na aprilsko skupščino (foto Manca Čujež)

UO je podal soglasje k novi zelo zahtevni planinski poti PD Vipava z nazivom Tura Direkt ter da se kontrolno točko Slovenske planinske poti iz Koče na Klopnem vrhu, ki v prihodnje ne bo več planinska koča, prestavi na Klopni vrh.

Upravni odbor PZS je dal soglasje k izvolitvi Valentina Rezarja (PD Radovljica) za načelnika Gospodarske komisije PZS in za člane IO GK PZS: Janko Arh (PD Bohinjska Bistrica), Miran Černe (PD Nova Gorica), Drago Dretnik (PD Mežica), Anton Klinc (PD Oplotnica), Marjan Kozmus (PD Laško), Aleš Požar (PD Postojna), Roman Resnik (PD Kamnik) in Ivan Rupnik (PD Cerkno), ki so bili izvoljeni na zboru gospodarjev 3. februarja 2018.

Člani UO so prav tako potrdili novo sestavo IO Komisije za varstvo gorske narave PZS: predsednik Marijan Denša (PD Nazarje) in člani Janez Bizjak (PD Dovje Mojstrana), Sabina Francek Ivović (OPD Koper), Danijela Jakomini (PD Skalca Hoče Slivnica), Ana Kreft (PD Vrhnika), Olga Kržan (PD Brežice), Kristina Veber (PD Kamnik) in Franka Zega (PD Nova Gorica), ki so bili izvoljeni na zboru odsekov za varstvo gorske narave 10. marca 2018.

20_seja_uo_pzs_predsedstvo_foto_manca_cujez
Zadnja seja UO PZS v mandatnem obdobju 2014-2018 pod vodstvom predsednika Bojana Rotovnika in njegove ekipe: podpredsednikov Romana Ponebška, Mira Eržena in Toneta Jesenka ter generalnega sekretarja Mateja Planka (foto Manca Čujež)

V nadaljevanju je bilo podano poročilo delovne skupine za analiziranje predlogov alternativnih virov financiranja društvene dejavnosti, del vsebin bo predstavljen na posebni delavnici pred skupščino. Predstavljene so bile aktivnosti delovne skupine Planinstvo za invalide, analiza izvajanja in učinkovitosti Zakona o planinskih poteh in izčrpne informacije o obisku 130 planinskih koč v letih 2012–2017.

UO je sprejel sklepe o izbrisu petih neaktivnih planinskih društev iz članstva PZS, in sicer društev, ki v letu 2017 niso izkazala članstva: PD Brkini, PD Kres in PD Prevorje, ter društev, ki sta se odločili za prenehanje delovanja: Rekreacijsko PD Dolga pot Dravograd in PD Mariborski tisk Maribor. Pod točko razno je bilo podano soglasje k pravilniku MDO PD Notranjske, s strani članov pa je bilo podanih nekaj zanimivih informacij.

Za konec se je predsednik PZS Bojan Rotovnik zahvalil članom UO PZS za plodovito sodelovanje v preteklih štirih oz. osmih letih ter vse povabil na redno in volilno skupščino, ki bo 21. aprila v Šoštanju.

Manca Čujež

Fotogalerija

 Manca Čujež

 Manca Čujež1 / 19

 Manca Čujež2 / 19

 Manca Čujež3 / 19

 Manca Čujež4 / 19

 Manca Čujež5 / 19

 Manca Čujež6 / 19

 Manca Čujež7 / 19

 Manca Čujež8 / 19

 Manca Čujež9 / 19

 Manca Čujež10 / 19

 Manca Čujež11 / 19

 Manca Čujež12 / 19

 Manca Čujež13 / 19

 Manca Čujež14 / 19

 Manca Čujež15 / 19

 Manca Čujež16 / 19

 Manca Čujež17 / 19

 Manca Čujež18 / 19

 Manca Čujež19 / 19

 

Komentarji

Oddaj svoj komentar >>
Prikaži vse komentarje (0)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
ZADNJE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih