četrtek, 21. januar 2021
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

Forum
Zadnji komentarji
Vsi komentarji

NOVICE  

torek, 20. november 2018, ob 15.30 uri, ogledov: 2077

Mladinska komisija PZS z novim vodstvom

Mladi | 
Mladinska komisija | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Center za zaščito in reševanje na Igu je 17. novembra 2018 zopet odprl vrata za Mladinsko komisijo Planinske zveze Slovenije, ki je v njegovih prostorih organizirala Zbor mladinskih odsekov.
V dopoldanskem času sta tokrat potekali kar dve okrogli mizi. Ker sta se odvijali sočasno, so posamezni udeleženci izbrali in se udeležili tiste, katere tematika jim je bila ljubša. Na okrogli mizi o planinski orientaciji, so zbrani z vodjo strokovnega odbora za orientacijo Tino Arh, pregledali predlagane spremembe pravilnika POT, ki jih je odbor pripravil glede na lanske predloge in sklepe. Druga okrogla miza je potekala na temo Planinske šole. Katja Maček je predstavila vloženo delo zadnjih nekaj mesecev. V nadaljevanju so si zbrani izmenjali nekaj primerov dobrih praks, predlogov za boljšo komunikacijo in izmenjavo idej o izvajanju Planinske šole ter podeljevanju nagrad za doseženo znanje.

mk_pzs_zbor_2018_foto_arhiv_mk_2

Po daljšem odmoru, ki je bil namenjen tudi kosilu, so začeli prihajati tudi udeleženci, ki so se udeležili le Zbora mladinskih odsekov. Nekaj minut po 14. uri so bili zbrani vsi, potrjena sta bila sklepčnost in delovno predsedstvo - zbor se je tako začel odvijati po predlaganem dnevnem redu, ki je zajemal 11 točk.

Prva polovica zbora je bila namenjena predvsem poročanju strokovnih odborov MK PZS o delu v preteklem letu. Odbor za delo mladih je izvedel nekaj uspešnih akcij (delovna akcija PUS Bavšica, nagradni tabor, študentski izleti in tabor, tečaj gibanja po zahtevnih in zelo zahtevnih poteh), žal pa so nekatere tudi odpadle (premalo prijav). Odbor za delo z mladimi je uspešno izvedel tekmovanje Mladina in gore ter usposabljanja za mentorje planinskih skupin. Strokovni odbor za orientacijo je poročal o izvedenih tekmovanjih SPOT in BMOC. Slednjega so se udeležile tudi slovenke ekipe. S pomočjo izpolnjenih in poslanih poročil iz tekmovanj so nastale zanimive analize planinskih orientacijskih tekmovanj zadnje sezone. Nazadnje je bila predstavljena še prenova pravilnikov za tekmovanja POT. Tudi Programski svet PUS Bavšica je bil dejaven. Opravil je namreč kar nekaj rednih in izrednih investicij ter vzdrževanj, med drugim čiščenje lovilca maščob in obnovitev nekaterih planinskih poti v dolini. Nazadnje je načelnica Barbara Bajcer poročala o delu izvršnega odbora, predstavila finančno poročilo ter plan za leto 2019.

Drugi del zbora je bil namenjen podelitvi priznanj in volitvam, ki potekajo na vsaki dve leti. Za priznanje Mladina in gore je prispel en predlog, ki je bil izredno lepo predstavljen in je bil tudi upravičen. To častno priznanje je prejel Nace Breitenberger, ki že od leta 1970 aktivno deluje v planinstvu, marsikateri njegovi varovanci pa so danes tudi uspešni mentorji novim generacijam mladih planincev. Po svoja priznanja so prišli tudi udeleženci neformalnega izobraževanja za mladinske voditelje iz leta 2017. S spisano seminarsko nalogo so predstavili svoje delovanje v društvu in tako potrdili, da si naziv Mladinski voditelj tudi zaslužijo. Po fotografiranju je sledila predstavitev volilne komisije, ki je nato razrešila organe MK PZS in s tem tudi načelnico Barbaro Bajcer, ki je zaključila svoj štiriletni mandat. Na kratko so se predstavili vsi kandidati za izvršni odbor in za njimi še bodoča načelnica. Ker kandidatov za organe MK PZS ni bilo več, kot je razpisanih mest, je glasovanje potekalo javno.

mk_pzs_zbor_2018_foto_arhiv_mk_1

Izvršni odbor MK PZS bodo v nadaljnjih dve letih sestavljali:

 • Ana Suhadolnik (PD Borovnica) - načelnica,
 • Nika Čuk (PD Postojna) - voljena članica,
 • Katja Hren (PD Šmarna Gora) - voljena članica,
 • Blaž Erjavc (IMP Ljubljana) - voljen član,
 • Katarina Kadivec (PD Šmarna Gora) - voljena članica,
 • Matjaž Dremelj (PD Vrhnika) - voljen član,
 • Jure Pečak (PD Ljubljana-Matica) - voljen član,
 • Leto Križanič Žorž (PD Dovje-Mojstrana) - voljena članica,
 • Tim Peternel (PD Dovje-Mojstrana) - voljen član,
 • Matic Lampreht (PD Lovrenc na Pohorju) - voljen član,
 • Kaja Čeh (PD Matica Murska Sobota) - voljena članica.

Volitve so potekale v izredno sproščenem vzdušju in ker je sledila le še točka razno, se je to vzdušje le še stopnjevalo. Nekaj besed sta povedala še Roman Ponebšek, podpredsednik PZS in Barbara Bajcer, ki se je na ta način poslovila od svojega naziva, hkrati pa zagotovila, da bo z veseljem 'teta iz ozadja'.

Sledilo je fotografiranje in klepet ob prigrizkih.

mk_pzs_zbor_2018_foto_arhiv_mk__27_

Na tem mestu bi se rada zahvalila vsem udeležencem Zbora za zaupanje, ki ste mi ga podelili s svojim dvigom rok ter vsem sodelujočim in ostalim, ki ste mi zagotovili podporo in pomoč pri mojem delu, ki me čaka v naslednjih dveh letih.

Ana Suhadolnik,
načelnica MK PZS

PS: Več fotografskega gradiva najdete na Facebook profilu Mladinske komisije PZS.

Komentarji

Oddaj svoj komentar >>
Prikaži vse komentarje (0)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
ZADNJE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih