petek, 14. junij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

četrtek, 22. november 2018, ob 15.30 uri, ogledov: 1404

Foto natečaj Zasavska planinska pot

Planinska kultura | Društva | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Meddruštveni odbor Planinskih društev Zasavja razpisuje nagradni foto natečaj na temo Zasavske planinske poti. Tako vam ne bo potrebno potovati na drugo stran sveta in navduševati žirijo s prelepo eksotiko, temveč bo dovolj že fotografija lepe pokrajine z bližnjega hriba Posavskega hribovja, utrinek ljudi, pohodnikov ali »portret« planinske koče iz območja Zasavske planinske poti.
Razpisane so 3 kategorije:
  • Svet okolja na Zasavski planinski poti
  • Človek, pohodnik, popotnik na Zasavski planinski poti
  • Planinske postojanke na Zasavski planinski poti

Žirija bo vrednotila naslednje kriterije:
  • kakovost fotografije - ostrino, osvetlitev, kompozicijo itd.
  • tematiko fotografije - vsebino fotografije in njeno skladnost s temo foto natečaja ter
  • izvirnost - kreativnost in interpretacijo teme.

Rok za oddajo fotografij je 20. maj 2019 do polnoči.
Fotografije pošljite na elektronski naslov joze.prah@amis.net ali mdo.zasavja@pzs.si oz. po pošti (MDO Zasavje, Taborniška 14, 8290 Sevnica) na digitalnem mediju. Poslanemu gradivu v vsakem primeru dopišite podatke o avtorju (ime in priimek, naslov, telefonsk št., elektronski naslov).

Pregled fotografij bo opravljen med 20. majem in 1. junijem 2019.Razpisni pogoji fotografij

Sodelujete lahko vsi, »mali« in »veliki« umetniki, fotografi z vsega sveta razen člani žirije in člani organizacijskega odbora natečaja. Na natečaju lahko vsakdo sodeluje z največ 15 fotografijami, ki jih porazdeli poljubno po kategorijah, vendar v vsaki kategoriji lahko sodeluje z največ 5 fotografijami.  Fotografije so lahko črno-bele ali barvne.

Fotografije se pošlje v formatu JPG ali JPEG (v velikosti do 1 MB in ločljivosti  1920x1080 in 72 dpi). Avtorji lahko pošljejo fotografije v manjši resoluciji, vendar morajo v primeru, da je njihova fotografija med nagrajenimi oz. izbranimi za razstavo, zagotoviti močnejšo velikost datoteke.

Fotografija mora vsebovati priimek in ime avtorja, redno številko pod katero je fotografija navedena v prijavnici ter naslov fotografije. V prijavnici je potrebno poleg podatkov o samem avtorju (ime in priimek, naslov, el. naslov, telefon) vpisati tudi naziv fotografije in lokacijo, na kateri je fotografija posneta. Lahko se doda tudi kratek komentar.

Posnetki niso časovno omenjeni. Obdelava fotografij z računalniškimi programi za delo s fotografijami je dovoljena v mejah, ko se s posegi ne vpliva na vsebino fotografije. V primeru, da so na oddanih fotografijah upodobljene osebe, ki jim na podlagi veljavnih predpisov pripadajo osebnostne ali kakršnekoli druge pravice, udeleženci natečaja zagotavljajo, da so pridobili ustrezna dovoljenja upodobljenih oseb za uporabo fotografij z njihovo podobo.

Z oddajo prijave in fotografij udeleženci natečaja na oddanih fotografijah na organizatorja MDO PD ZASAVJE prenesejo vse materialne avtorske pravice. Avtor s prenosom materialnih pravic na MDO PD Zasavje dovoljuje, da objavita delo brez predhodnega soglasja avtorja in brez nadomestila plačila avtorju. MDO PD Zasavje bo spoštoval moralne avtorske pravice udeležencev natečaja in v primeru javne priobčitve ali objave fotografij ustrezno navajal avtorje fotografij. Digitalnih medijev ne bomo vračali.

Nagrajene fotografije bodo natisnili v podjetju SOLO d.o.o. in bodo razstavljene v prostorih SOLO d.o.o., Sevnica, Log 59, 8294 Boštanj. Žirija bo podelila nagrade ob otvoritvi razstave, ki bo 15. junija leta 2019 ob srečanju  planincev MDO PD Zasavja ter Dnevu slovenskih planinskih doživetij 2019 na Lisci. Podatki bodo objavljeni tudi na spletnih straneh Planinske zveze Slovenije, MDO PD Zasavje. Nagrajenci bodo obvestila o prejetih nagradah prejeli po elektronski pošti, ki so jo navedli ob prijavi. Po zaključku razstave bo avtor natisnjene fotografije lahko prevzel.

Nagrade: V finale bo žirija, pod vodstvom Marjana Artnaka, izbrala 30 fotografij, ki bodo predstavljene za javno predstavitev ob podelitvi nagrad. Žirija bo iz fotografij, ki bodo prišle v finale v posamezni kategoriji izbrala zmagovalno fotografijo kategorije in podelila tri nagradne bone v vrednosti 100 evrov. Obiskovalci prve javne predstavitve pa bodo izmed zmagovalnih fotografij v posamezni kategoriji izbrali fotografijo, ki bo prejela naziv Fotografija Zasavske planinske poti za leto 2019 in vrednostni bon 300 €.

Jože Prah,
predsednik MDO PD Zasavje

Komentarji

Prikaži vse komentarje (0)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
ZADNJE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih