četrtek, 4. marec 2021
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

Forum
Zadnji komentarji
Vsi komentarji

NOVICE  

petek, 22. februar 2019, ob 13. uri, ogledov: 1037

Razpis helikopterskih prevozov za namen ekološke in energetske sanacije planinskih koč

Koče | 
Gospodarska komisija | 
Objavil(a): Manca Ogrin
Na podlagi sklenjenega dogovora in podpisanega letnega načrta sodelovanja med Slovensko vojsko (SV) in Planinsko zvezo Slovenije, objavlja Gospodarska komisija Planinske zveze Slovenije razpis za koriščenje helikopterskih prevozov opreme in materiala za namen ekološke in energetske sanacije planinskih koč v letu 2019.
Na podlagi sklenjenega dogovora in podpisanega letnega načrta sodelovanja med Slovensko vojsko (SV) in Planinsko zvezo Slovenije, objavlja Gospodarska komisija Planinske zveze Slovenije

RAZPIS

za koriščenje helikopterskih prevozov opreme in materiala za namen
ekološke in energetske sanacije planinskih koč v letu 2019.

Predmet razpisa: helikopterski poleti helikopterja SV za prevoz materiala za ekološko in energetsko sanacijo planinskih postojank v letu 2018. SV bo prevoze izvajala s Helikopterjem BELL 412, ki lahko naenkrat prenese največ 600 kg tovora, lahko pa tudi s helikopterjem Cougar, ki ima večjo nosilnost. To bo odvisno od trenutne razpoložljivosti helikopterjev SV. Leti bodo namenjeni izključno prenosom tovorov, montaži opreme pri gradnji pa ne.

Razpis je namenjen planinskim društvom, ki upravljajo planinske koče I. kategorije (izjemoma tudi II. Kategorije). Posamezno planinsko društvo bo lahko koristilo največ dve uri in 30 minut (2 h 30 min) bruto helikopterskih poletov, kar vključuje tudi prevoz od letališča in nazaj (kar je običajno s Cerkelj na Dolenjskem), ki v povprečju znaša 30-45 minut. To pomeni neto koriščenje ur 1h45min do 2h. Če planinsko društvo porabi skupno več kot 2h30min helikopterskih preletov, bo samo pokrilo razliko v skladu s cenikom Slovenske vojske. Razen v primeru neizkoriščenosti odobrenih ur drugih prijaviteljev ali manjšega števila prijavljenih projektov.

Priporočljive so skupne prijave več planinskih društev, za kar dobi prijava pri ocenjevanju dodatno število točk, ki pa so možne le v primeru, da bo tudi helikopterski prevoz skupen za več koč hkrati.

Kriteriji za ocenjevanje vlog so priloga tega razpisa.

Ure helikopterskih prevozov bodo dodeljene samo tistim planinskim društvom, ki izpolnjujejo sklepe Skupščine PZS in UO PZS, ter sodelujejo z GK PZS.

Društva, ki jim bodo odobrene ure, bodo morale sofinancirati stroške sodelovanja s SV pri zagotavljanju vzajemnosti (npr. prenočevanje vojakov v planinskih kočah v okviru njihovih delovnih obveznosti, najem PUS Bavšica itd.). Ti stroški bodo znani ob koncu leta.

Termini koriščenja prevozov: Zaradi zasedenost helikopterjev SV helikopterski prevoz praviloma ne bo možen med 10. majem in 30. junijem 2019. To upoštevajte pri načrtovanju izvedbe prevozov.

V vlogi je potrebno navesti:
Naziv planinskega društva, ime planinske koče, opis predvidene investicije, termin predvidene investicije, maso in opis tovora, ki ga je potrebno prepeljati, predviden termin prevozov. Vlogi je potrebno priložiti opis investicije in projektno dokumentacijo, v kolikor planinsko društvo z njo razpolaga.

Vlogo je treba poslati priporočeno na naslov Planinska zveza Slovenije, Gospodarska komisija, Ob železnici 30a, 1000 Ljubljana, ali oddati v glavni pisarni PZS v času uradnih ur.

Rok za oddajo vlog je 14. marec 2019. Nepravočasno oddanih vlog ocenjevalna komisija ne bo upoštevala.

Rezultati izbora bodo znani predvidoma do konca marca 2019. Z izbranimi planinskimi društvi bo sklenjen pisni dogovor za koriščenje helikopterskih prevozov v letu 2019.

Dodatne informacije in pojasnila dobite pri strokovnem sodelavcu gospodarske komisije Dušanu Prašnikarju, e-mail: gospodarska.komisija@pzs.si ali na tel.: 01 43 45 683.

Lep planinski pozdrav!

Načelnik GK PZS:
Valentin Rezar
Predsednik PZS:
Jože Rovan


Komentarji

Oddaj svoj komentar >>
Prikaži vse komentarje (0)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
ZADNJE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih