torek, 7. december 2021
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

21.10.2021 12:16
Tomaž Penko
Test Tomaž
Forum
Zadnji komentarji
Vsi komentarji

NOVICE  

sobota, 14. september 2019, ob 19. uri, ogledov: 796

Pravila sodelovanja v fotonatečaju #LjubimGore

Splošno | Planinska kultura | 
Objavil(a): Manca Ogrin
Objavljamo pravila in pogoje, ki urejajo nagradni fotonatečaj z naslovom #LjubimGore.
Planinska zveza Slovenije z uredništvom Planinskega vestnika (v nadaljevanju organizator) v sodelovanju s podjetjem CEWE, d. d. (soorganizator) razpisuje nagradni fotonatečaj z naslovom #LjubimGore (v nadaljevanju nagradni natečaj) od 15. 9. 2019 do vključno 15. 10. 2019. Namen nagradnega natečaja je promocija planinske fotografije in revije Planinski vestnik.

S temi pravili in pogoji organizator in soorganizator določata tudi pravice, obveznosti in pogoje za sodelovanje v nagradnem natečaju.

Način sodelovanja

V nagradnem natečaju lahko sodelujejo fizične ali pravne osebe (v nadaljevanju: udeleženci), ki so državljani Republike Slovenije oziroma imajo sedež v Republiki Sloveniji in ki se prijavijo za sodelovanje v nagradnem natečaju.

S prijavo v nagradni natečaj udeleženec soglaša s temi pravili sodelovanja v nagradnem natečaju in pod pogoji, navedenimi v teh pravilih.

Za natečaj pridejo v poštev fotografije s tematiko iz gorskega sveta, njegovih naravnih in kulturnih lepot ter dejavnosti človeka v njem. Natečaja se lahko udeležijo vsi, ki jim fotografiranje ni edina ali poklicna dejavnost, razen članov uredniškega odbora Planinskega vestnika in njegovih zunanjih sodelavcev. V nagradnem natečaju lahko sodelujejo, vendar ne morejo biti nagrajeni, zaposleni na Planinski zvezi Slovenije in v podjetju CEWE, d. d.

Vsak udeleženec natečaja lahko predloži do tri fotografije v najvišji ločljivosti (priporočena ločljivost slik je 300 dpi), ki jih pošljite na elektronski naslov fotonatecaj@pzs.si do 15. oktobra 2019, v sporočilu navedite kontakte podatke avtorja (ime, priimek, e-poštni naslov) in kratek opis fotografije. Vsak udeleženec bo prejel bon v vrednosti 10 € za naročnino na Planinski vestnik za leto 2020.

Ocenjevanje in objava del

Ocenjevalna komisija bo izbrala tri najboljše fotografije (od posameznega avtorja samo eno), ki bodo nagrajene s praktičnimi nagradami in v velikem formatu objavljene v Planinskem vestniku in razstavljene v Slovenskem planinskem muzeju.

S poslanim elektronskim sporočilom se udeleženec strinja, da bodo oddana dela, če bodo nagrajena, objavljena v Planinskem vestniku in na spletnih mestih Planinskega vestnika, Planinske zveze Slovenije in podjetja CEWE, d. d. S sodelovanjem v nagradnem natečaju se udeleženci strinjajo s tem, da se njihovi podatki (ime, priimek), če bo njihova fotografija nagrajena, objavijo na spletni strani in družabnih omrežjih organizatorja in soorganizatorjev.

Med poslanimi fotografijami bo PZS izbrala tudi fotografije za Planinski koledar 2021. Z avtorji izbranih fotografij za koledar bo naknadno sklenjena pogodba o odkupu fotografij in prenosu avtorskih pravic.

Podelitev nagrad

Ocenjevalna komisija, ki jo sestavljajo predstavnik podjetja CEWE, d. d., član uredništva Planinskega vestnika in fotograf, bo podelila naslednje nagrade:

1. nagrada: darilni bon za CEWE izdelke v vrednosti 150 evrov,
2. nagrada: darilni bon za CEWE izdelke v vrednosti 100 evrov,
3. nagrada: darilni bon za CEWE izdelke v vrednosti 50 evrov.

Nagrade podarja CEWE, d. d.

Pri podeljevanju nagrad sodelujejo vsi udeleženci, ki v času trajanja nagradnega natečaja pošljejo elektronsko sporočilo s fotografijo in pripišejo podatke: ime, priimek, e-poštni naslov in kratek opis fotografije. Vsak udeleženec nagradnega natečaja lahko prejme le eno nagrado in je lahko nagrajen samo enkrat ne glede na število oddanih fotografij. Podeljene bodo 3 nagrade.

Razglasitev končnih rezultatov bo do 5. 11. 2019 v prostorih organizatorja. Razglasitev ne bo javna. O razglasitvi zmagovalcev in podelitvi nagrad se vodi zapisnik, ki vsebuje podatke o: datumu, uri in kraju razglasitve zmagovalcev, navzočih osebah, poteku razglasitve, nagrajencih ter uri zaključka razglasitve nagradnega natečaja. Zapisnik podpišejo vsi člani komisije. Razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad sta dokončna in na rezultate pritožba ni možna.

Obveščanje nagrajencev in prevzem nagrade

Nagrajenci bodo o nagradi in načinu prevzema nagrade obveščeni po e-pošti najpozneje v desetih dneh po razglasitvi nagrajencev, seznam nagrajencev pa bo najpozneje v 3 dneh po razglasitvi zmagovalcev objavljen na spletni strani Planinske zveze Slovenije in podjetja CEWE, d. d.

Nagrajenci se morajo na obvestilo odzvati v roku 14 dni. V primeru, da se v tem roku ne odzovejo, izgubijo pravico do nagrade in nagrada zapade oz. se podeli naslednjim sodelujočim.

V skladu z veljavno zakonodajo so darila, prejeta v nagradnih natečajih, predmet obdavčitve. Nagrajenec mora za prevzem nagrade organizatorju predložiti:
• osebni dokument (osebno izkaznico ali potni list) in
• davčno številko ter navesti davčni urad.

Če je nagrajenec mladoletna oseba, morajo starši oziroma zakoniti zastopniki pisno odobriti prevzem nagrade.

Če nagrajenec v 14 dneh po razglasitvi nagrajencev nagrade ne prevzame, izgubi pravico do nje brez pravice do kakršnegakoli drugega ali drugačnega nadomestila. Nagrade ni mogoče zamenjati za gotovino ali drugo nagrado, denarno izplačilo nagrade ni mogoče, niti je ni mogoče prenesti na tretjo osebo.

Zasebnost in varstvo podatkov

S sodelovanjem v nagradnem natečaju uporabnik privoli, da se njegovi osebni podatki, ki jih je posredoval v tem nagradnem natečaju, vključijo v zbirko podatkov o uporabnikih in naročnikih organizatorja in da se ti podatki obdelujejo za potrebe obveščanja udeležencev o nagradnem natečaju in obveščanje nagrajencev. Podatki udeležencev se izbrišejo v enem letu po končanem natečaju.

V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik možnost vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov, skladno z veljavnimi predpisi. Udeleženec lahko od organizatorja kadarkoli zahteva, da v 15 dneh trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke. Soglasje lahko kadar koli trajno ali začasno prekliče po elektronski pošti fotonatecaj@pzs.si.

Uporabnik nagradnega natečaja organizatorju dovoljuje, da do preklica vodi, vzdržuje in obdeluje zbirko zbranih osebnih podatkov uporabnika v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Organizator zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu.

Organizator nagradnega natečaja se obvezuje, da bo s posredovanimi podatki ravnal skrbno in v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Organizator bo uporabljal posredovane podatke izključno v namen, kot je razvidno in opisano v teh pravilih.

Avtorstvo

Uporabnik jamči organizatorju, da so vsebine, ki jih je oz. jih bo organizatorju izročil, njegova lastna in izvirna avtorska dela, oziroma da ima na delih ustrezne pravice in da z njihovo izročitvijo in prenosom pravic organizatorju ne krši avtorskih in drugih pravic tretjih oseb.

Avtorji za predložena dela zadržite avtorske pravice, organizator pa ima pravico do objav v promocijske namene natečaja.

Končne določbe

Organizator in soorganizatorja nagradnega natečaja ne odgovarjata za morebitno škodo, nastalo zaradi tehničnih težav pri operaterju omrežja oziroma zaradi napak pri internetnih povezavah oziroma zaradi tehničnih težav, do katerih lahko pride zaradi napak v delovanju nagradnega natečaja.

Udeležencem nagradnega natečaja sta zagotovljeni podpora in pomoč na elektronskem naslovu fotonatecaj@pzs.si.

Za vsa vprašanja, ki se lahko pojavijo v zvezi z nagradnim natečajem in niso urejena s temi pravili, daje ustrezna tolmačenja komisija organizatorja.

Odločitev komisije o vseh vprašanjih v zvezi s tem nagradnim natečajem ter s povezanimi pravili je dokončna, velja za vse udeležence in nanjo ni mogoča pritožba.

Pravila nagradnega natečaja so dostopna na spletni strani na www.pzs.si.

Ljubljana, 14. 9. 2019

Komentarji

Oddaj svoj komentar >>
Prikaži vse komentarje (0)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
ZADNJE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih