sobota, 13. april 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

petek, 31. december 2021, ob 15.30 uri, ogledov: 3510

Sprejeta nova pravilnika Vodniške komisije s spremembami programov usposabljanj

Vodništvo | 
Vodniška komisija | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
V soboto, 11. decembra 2021, je v Ljubljani potekal Zbor predstavnikov vodniških odsekov PD. 97 predstavnikov vodniških odsekov je sprejelo nova Pravilnika o organiziranosti VPZS in Pravilnika vodnikov PZS, dodatno pa tudi spremembe programov usposabljanj. Dokumenti so bili deležni sprememb zaradi veljavnosti novega Zakona o športu.
Zbor je gostila ljubljanska Ekonomska fakulteta, v eni izmed njenih največjih dvoran se je srečalo 97 predstavnikov vodniških odsekov planinskih društev, kar je zadoščalo za 52,72 % sklepčnost.

Zbor je odprl Franc Gričar, načelnik Vodniške komisije PZS, vodenje samega Zbora pa že kmalu zatem predal Martinu Šolarju, izvoljenemu delovnemu predsedniku. Hkrati z delovnim predsedstvom so delegati izvolili tudi vsa druga delovna telesa, nato pa se poklonili dolgoletnim planinskim vodniškim delavcem in delavkam. Franc Gričar je ob prisotnosti predsednika PZS, Jožeta Rovana, podelil 8 priznanj Častni vodnik PZS. Priznanja so prejeli: Marjan Golja (PD Gornja Radgona), Darij Kenda (PD Tolmin), Jožko Kodermac (PD Kobarid), Tonček Mlinarič (PD Gornja Radgona), Roman Močnik (PD Črna na Koroškem), Jože Sedevčič (PD Nova Gorica), Martin Šolar (PD Bohinjska Bistrica) in Lidija Vončina (PD Nova Gorica).

vk_pzs_zbor_predstavnikov_vodniskoh_odsekov_2021_foto_matej_ogorevc__4_

PDF Kratke predstavitve prejemnikov priznanj Častni vodnik PZS

Po slavnostni podelitvi priznanj so sledile tehnične točke Zbora. Franc Gričar je predstavil zapisnik Zbora preteklega leta z realiziranimi sklepi in poročilo o delu VK PZS in strokovnih odborov v letu 2021. Razprave na obravnavano temo ni bilo, zato se je pozornost delegatov preusmerila k najpomembnejši temi letošnjega srečanja - predlaganim spremembam programov usposabljanj VPZS, Pravilnika o organiziranosti VPZS in Pravilnika vodnikov PZS.

Predstavila sta jih Franc Gričar in Damjan Omerzu, generalni sekretar PZS. Delegati so bili s spremembami načeloma že precej dobro seznanjeni, saj so jih predstavniki VK PZS podali na regijskih srečanjih na posameznih meddruštevnih odborih planinskih društev (MDO PD). Obsežnejše razprave, ki bi vplivala na spremembo dokumentov zato ni bilo. Vseeno pa so bili sprejeti štirje manjši tehnični in smiselni popravki Pravilnika o organiziranosti VPZS. Na koncu je Zbor predstavnikov vodniških odsekov PD soglasno sprejel spremembe vseh treh dokumentov.

vk_pzs_zbor_predstavnikov_vodniskoh_odsekov_2021_foto_matej_ogorevc__2_

Dnevni red je bil zaključen s predstavitvijo programa dela in finančnega načrta VK PZS za leto 2022. Predvsem je razveseljivo dejstvo, da je komisija po 16 letih pokrila finančni minus in da zdaj posluje finančno vzdržno in v okvirih pridobljenih finančnih sredstev.

Čisto za konec zbora, pod točko razno, je bila na komisijo podana pobuda za preučitev pravnih in tehničnih možnosti, da bi bil seznam vodnikov PZS ponovno javno objavljen, kot je bila praksa do pred nekaj let. Damjan Omerzu je zbranim odgovoril, da za tovrstno obdelavo osebnih podatkov vodnikov PZS ni konkretne pravne podlage. Hkrati pa izpostavil možnost, da se za javno objavo ponovno preuči aktualno zakonodajo.

Zbor je bil končan ob 13:40.

Zapisal in fotografiral Matej Ogorevc


Fotogalerija

 Matej Ogorevc

 Matej Ogorevc1 / 13

 Matej Ogorevc2 / 13

 Matej Ogorevc3 / 13

 Matej Ogorevc4 / 13

 Matej Ogorevc5 / 13

 Matej Ogorevc6 / 13

 Matej Ogorevc7 / 13

 Matej Ogorevc8 / 13

 Matej Ogorevc9 / 13

 Matej Ogorevc10 / 13

 Matej Ogorevc11 / 13

 Matej Ogorevc12 / 13

 Matej Ogorevc13 / 13

 

Komentarji

Prikaži vse komentarje (0)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
ZADNJE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih