petek, 14. junij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

petek, 11. marec 2022, ob 10.40 uri, ogledov: 2120

Razpis sofinanciranja gradnje novih plezalnih centrov in sten

Alpinizem | Športno plezanje | 
Komisija za alpinizem | Komisija za športno plezanje | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Predmet javnega razpisa je sofinanciranje investicij v izgradnjo novih plezalnih centrov in plezalnih sten, katerih sofinanciranje se bo pričelo po uvrstitvi projektov v Načrt razvojnih programov za leto 2022 in podpisom pogodb z izbranimi prijavitelji.

Namen javnega razpisa je sofinanciranje investicije v izgradnjo novih plezalnih centrov in plezalnih sten z namenom vzpostaviti mrežo plezalnih centrov in plezalnih sten na različnih ravneh za kakovostni razvoj tekmovalnega in rekreativnega športa ter povečati kakovost in število javno dostopnih športnih površin v urbanem in naravnem okolju skladno z Nacionalnim programom športa v Republiki Sloveniji 2014-2023 (Uradni list RS, št. 26/14).

Cilj javnega razpisa je zagotoviti kakovostne javne športne površine za vse kategorije uporabnikov ter učinkovito koriščenje in ravnanje z javnimi športnimi objekti.

Predmet javnega razpisa
Predmet javnega razpisa je sofinanciranje investicij v izgradnjo novih plezalnih centrov in plezalnih sten, katerih sofinanciranje se bo pričelo po uvrstitvi projektov v Načrt razvojnih programov za leto 2022 in podpisom pogodb z izbranimi prijavitelji.

Zbiranje predlogov za sofinanciranje po tem javnem razpisu bo potekalo v dveh različnih sklopih:

  • sklop 1 - Investicije v izgradnjo plezalnih centrov
  • sklop 2 - Investicije v izgradnjo plezalnih sten.

Prijavitelj
Na javni razpis za sofinanciranje sklopa 1 (izgradnja novih plezalnih centrov) v letu 2022 se lahko prijavijo občine, ki so lastnice športnih objektov ali imajo v lasti zemljišča za izgradnjo, s katerim se prijavljajo na javni razpis.

Na javni razpis za sofinanciranje sklopa 2 (izgradnja novih plezalnih sten) v letu 2022 se lahko prijavijo občine, ki so lastnice športnih objektov v katerih bodo postavljene plezalne stene ali imajo v lasti zemljišča za postavitev plezalnih sten, s katerim se prijavljajo na javni razpis.

Višina sredstev
Višina sredstev, ki jih bo ministrstvo namenilo za sofinanciranje investicij v letu 2022 je 4.984.000,00 EUR. Pravice porabe so, zagotovljene na PP 222010 - Investicije v športno infrastrukturo, na kontu 4320 - Investicijski transferji občinam.

Obdobje za porabo sredstev
Dodeljena sredstva za sofinanciranje sklopa 1 v predvideni višini 4.784.000,00 EUR morajo biti porabljena v letu 2022, zato bo zadnji rok za predložitev e-računa, ki bo podlaga za izplačilo sredstev sofinanciranja, 22. 11. 2022.

Dodeljena sredstva za sofinanciranje sklopa 2 v predvideni višini 200.000,00 EUR morajo biti porabljena v letu 2022, zato bo zadnji rok za predložitev e-računa, ki bo podlaga za izplačilo sredstev sofinanciranja, 22. 11. 2022.

Razpisna dokumentacija
Razpisna dokumentacija je dosegljiva na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Masarykova cesta 16, 1000 Ljubljana na naslovu www.mizs.gov.si. Dodatne informacije so na voljo na elektronskem naslovu maja.skale@gov.si na vsa vprašanja, ki bodo prejeta do 18. 3. 2022 bo odgovorjeno do 22. 3. 2022.

Izpolnjene razpisne obrazce v prilogah od 1 do 4 prijavitelji natisnejo. Natisnjene obrazce podpiše pooblaščena oseba prijavitelja. Podpisane obrazce prijavitelji pošljejo ali dostavijo v skladu z 11. točko tega razpisa.

Način prijave in razpisni rok
Rok za prijavo na razpis je 25. 3. 2022. Pisne prijave na razpisnih obrazcih pošljite na naslov Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Masarykova cesta 16, 1000 Ljubljana. Prijava mora biti predložena v zapečatenem ovitku, ovitek pa mora biti na sprednji strani označen z napisom za SKLOP 1: »Ne odpiraj SKLOP 1 (4110-29/2022)«, za SKLOP 2: »Ne odpiraj SKLOP 2 (4110-29/2022)«. Na ovitku mora biti označen polni naslov pošiljatelja. Šteje se, da je prijava prispela pravočasno, če je bila oddana najkasneje zadnji dan roka za oddajo prijav na pošti s priporočeno pošiljko, ali do 12. ure zadnji dan roka oddana v vložišču Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Masarykova cesta 16, 1000 Ljubljana. Upoštevane bodo le pravočasne prijave, ki bodo izpolnjevale vse zahteve tega razpisa in za katere bodo prijavitelji v rokih, določenih v razpisu, zagotovili potrebno dokumentacijo. Prijave, ki ne bodo oddane na predpisanih obrazcih, ki so del razpisne dokumentacije, bodo izločene iz nadaljnjega postopka. Posamezni prijavitelj se lahko na posamezni sklop prijavi z eno investicijo. Vsaka vloga mora biti v svoji ovojnici.

 


Komentarji

Prikaži vse komentarje (0)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
ZADNJE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih